En Sıcak Konular

TBMM Başkanı Şahin'den barış günü mesajı

1 Eylül 2009 13:10 tsi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "1 Eylül Dünya Barış Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajında, Dünyanın en sorunlu coğrafyalarından birinde yer alan Türkiye’nin, her köşesinde ve bölgesinde her zaman huzur ve barışın sağlanması için çaba sarf edildiğini söyledi.

Şahin, "Barışın hakim olduğu bir dünyada yaşamak, insanoğlunun belki de en eski özlemidir” sözleriyle dile getirdiği mesajda, insanlığın tarih boyunca elde ettiği ilerlemeye karşın, şiddet olayları, savaş ve çatışmaların geçmişten beri devam ettiğine dikkat çekti. Şahin mesajında şöyle dedi:

”Bütün insanlığın ortak ideali olan kalıcı barışın hakim olduğu bir dünyada yaşama yolundaki gayretler giderek evrensel bir boyut kazanmıştır. Zira barış ortamının oluşturulması ve sürekli kılınması demokrasi kültürünün gelişmesi ve yerleşmesine de hizmet etmektedir. Demokrasi kültürü, hoşgörülü olmayı, başkalarının haklarına, düşünce ve özgürlüklerine saygıyı gerektirir. İnsanın mutluluğunu temel almayan her türlü uygulama barış yerine şiddet getirir. Dünyanın en sorunlu coğrafyalarından birinde yer alan Türkiye, ülkemizin her köşesinde ve bölgesinde her zaman huzur ve barışın sağlanması için çaba sarf etmektedir. Uluslararası alandaki anlaşmazlıkların karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde, diyalogla çözümlenmesinden yana olan Türkiye, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için tüm insanlığı işbirliği ve dayanışmaya çağırmaktadır. Dünya Barış Günü'nü kutladığımız ve barış özlemlerini dile getirdiğimiz bu günde, herkesi barışa katkıda bulunmaya ve duyarlı davranmaya davet ediyorum.”

ajanslar



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,962 µs