En Sıcak Konular

Açılımın rengi farketmez...Hepsine muhalifler

1 Eylül 2009 13:09 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, kamuoyuna Ermenistan açılımı olarak yansıyan Ermenistan ile Türkiye arasında protokol imzalanmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, kamuoyuna Ermenistan açılımı olarak yansıyan Ermenistan ile Türkiye arasında protokol imzalanmasına tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın Bakü’de “Ermenistan Karabağ’dan çıkmadan Türkiye sınırları açmayacak” dediğini hatırlatan Öymen “Türkiye sözünde duramayan bir ülke konumuna düşürülmüştür. Hükümet Türkiye’nin dış itibarını sarsmıştır, büyük devletlerin dümen suyunda giden teslimiyetçi bir politika izliyor” dedi.

Öymen ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, Ermenistan açılımını eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan’a “Ermenistan Karabağ’dan çıkmadan Türkiye sınırları açmayacak” garantisi verdiğini hatırlatan Öymen şunları söyledi:

“Peki şimdi bu açılım nasıl açıklanacak? İmzalanan bu protokollerle Türkiye sözünde duramayan bir ülke durumuna getirilmiştir. Bu protokollerin Azerbaycan’da yankıları olacak. Belli ki hükümet yabancıların telkinleri doğrultusunda hareket ediyor. ABD Başkanı Obama Meclis’te yaptığı konuşmada aynen bunları söylemişti; sınırları açın, ilişkileri normalleştirin demişti. Bu açılım da bu çerçevede bir gelişmedir. Bu anlaşmayı Meclis’e sundukları zaman tartışılacak elbette ama kendi çoğunluklarının arkasına saklanarak anlaşmayı Meclis’te onaylayacaklar ve sonra da TBMM onayladı diyecekler. Bu hükümet maalesef Türkiye’nin dış itibarını sarsmaktadır. Büyük devletlerin dümen suyunda politikalar izlemektedir.”

Hükümetin ‘bütün komşularla sıfır ihtilaf’ politikası güttüğünü ancak komşu ülkeler adım atmadığı sürece ‘sıfır ihtilaf’ politikasının ‘tek taraflı taviz’ politikasına dönüştüğünü vurgulayan Öymen “O halde Yunanistan’ın her istediğini yapın Ege sorunu, Kıbrıs’ta Rumların her istediğini yapın Kıbrıs sorunu çözülsün. Bu savunulacak bir politika değil” diye konuştu. Hükümetin ‘Kürt açılımı konusunda sıkıntı yaşadığını, tepki gördüğünü ve dikkatleri başka tarafa yöneltmek için Ermenistan açılımı’nı gündeme getirdiğini savunan Öymen “Halk Başbakan’a sormayacak mı, ‘Bakü’de Karabağ işgali sona ermeden sınırlar açılmayacak’ demiştin, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye. Büyük devletlerden telkin gelince hükümet zannediyor ki; evet baş üstüne diyip açılım yapmak zorunda. Bunun adı teslimiyet politikasıdır.” dedi.

Zaman



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,684 µs