En Sıcak Konular

Japonya'da sandıktan NE çıktı?

1 Eylül 2009 12:12 tsi
Japonya'da sandıktan NE çıktı? 'Yabancı yaşam formu' kaç ülkede iktidar? iyibilgi Ankara

Yarım asırlık iktidarı devirerek iktidarı “bambaşka” bir lidere devreden Japonya  seçimlerinin hediyesi, yeni Başbakan Yukio Hatoyama ilginç bir kişilik olacağa
benziyor.

Elbette tüm dünya Japonya’daki bu değişimin manasını ve küresel dengelerdeki anlamını çözmeye çalışıyor ama, Hatoyama ve ailesi daha “renkli” çıkabilir. Yani Atlantik’teki Obama etkisi, Pasifik’te de görülebilir!

Ülkede 2'inci Dünya Savaşı'ndan bu yana iktidar olan Liberal Demokrat Partisi giderken “büyük sürpriz” yapan Japon Demokrat Parti (JDP) zafer kazandı.

ABD'yle çok yakın durmamak, "Asya’yı derleyip toparlamak isteyen" merkez sol parti JDP, parlamentoda büyük hakimiyet kurmuş durulda.

Hatoyama’nın seçim günü gazetelere verdiği ilan da ilginçti: Obama gibi "değişim" sloganını kullanan Hatoyama, "Halkımın vereceği cesur bir kararla, tarihi ve önemli bir olayın kapıları açılacaktır" ifadelerini kullandı. '

Ama biz bunlara bakmayı biraz öteleyelim. Başka bir açıdan bakalım. Hatoyala ülmesinde "uzaylı" lakabıyla anılıyor. Doğrusu şu sıralar milliyetçi duyguları Samuray arayışlarına değin yükselmiş Japonlar’ın iyice “dışarıdan” bir lakabı neden tercih ettikleri bilinmez ama…

Şu sıralar Japonya’da yükselen vatanseverlik, geçmişe yönelik tutkuların sandıktan nasıl “merkez sol” çıkardığı da tartışılmalı. Evet Hatoyama ABD ile çok yakın değil ama “aşırılığı” da çok sevmiyor.

Bu “uzaylı” lakabını bir yere not edelim ama üzerinde de çok durmayalım. Çünkü aynısı Obama için de söylenmişti! Uzaylıların da “türleri” olsa gerek ve Siyah ve Sarı’dan sonra belki bir de “Beyaz” olabilir.




İşin şakası böyle ama daha ciddisi var. Uzaylı meselesinin hemen ardından bu sefer yeni First Lady’nin inanılmaz cümleleri basına yansıdı.

Miyuki Hatoyama, ünlü oyunca Tom Cruise ile önceki hayatında birlikte olduğunu açıkladı!

Doğrusu başlangıç için iyi bir açılış ama devamı çok. Miyuki hanım bir “yaşam gurusu”! Başbakan Hatoyama ondan “sürekli parlayan bir güneş” olarak bahsediyor.

Muhtemelen kendisinden 4 yaş büyük olan Miyuki’den “yaşam enerjisi”ni aldığını söylemesinin nedeni de bu “güneş enerjisi” olsa gerek.

Ama yine de asıl önemlisi bu Tom Cruise meselesi bize göre. Miyuki şöyle demiş; “Hollywood rüyası hiçbir zaman kurmadım. Hayaller gerçekçi olmalı. Şimdiki hayalim film yapımcılığı. Başrolde de Tom Cruise olsun isterim. Önceki hayatımızda ikimizin beraber olduğunu hatırlıyorum. Beni gördüğünde, o da farkedecek”!

İlginç! Fakat bu uzaylı, önceki hayatlı, yaşam gurulu, güneş enerjili, Amerikan eğitimli (Hadi “güneş” göndemesini Japonya için normal sayalım..) ailenin, o kadar aktör içinde Tom Cruise’yi seçmesi neden olabilir?

Bizim tezimiz de şu: Bu etkileşimin “bilimsel” bir tarafı olması lazım. “Scientology” bunu karşılar.. “Görür görmez fark edecek” olmanın şartı ise “gözünüzün tamamen açık” olması gereği!

Çok fazla “tırnaklı” cümleleler oldu diyorsanız da belki en iyisi yeni başbakanın “Kennedy” stili ailesi ile “lastikli” varlığına bakmak!



Bu haber 1,614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,961 µs