En Sıcak Konular

Dünya Türk-Ermeni açılımını konuşuyor

1 Eylül 2009 11:41 tsi
Dünya Türk-Ermeni açılımını konuşuyor Türkiye ile Ermenistan, diplomatik ilişkileri kurmak amacıyla iç siyasi istişarelere başlayacakları yönündeki açıklama, tüm dünyada yankılandı.

Türkiye ile Ermenistan, diplomatik ilişkileri kurmak amacıyla iç siyasi istişarelere başlayacakları yönündeki açıklama, tüm dünyada yankılandı. Yabancı medyada “Onyıllarca devam eden güvensizlikten sonra yakınlaşıyorlar”, “Yüzyılık düşmanlık, dünyanın en acı çekişmelerden biri”, “Görüşmeler hala birçok tehlikeyle karşı karşıya”, “Önemli bir adım”, “Onarılması zor bir çatlağın üstesinden geliyorlar”, “İki ülke sınırları açma eşiğinde”, “Futbol odaklı diplomasi. Ankara Sarkisyan maça gelsin diye sürpriz adımlar atıyor” gibi yorumlar yapılıyor.

NEW YORK TİMES: “YÜZYILIK DÜŞMANLIK, DÜNYANIN EN ACI ÇEKİŞMELERDEN BİRİ”

“Aralarındaki yüzyılık düşmanlığı, dünyanın en uzun süren ve acı uluslararası çekişmelerden biri olan Türkiye ve Ermenistan, diplomatik ilişkileri kurma konusunda anlaştı.”

TİMES: “GÖRÜŞMELER HALA BİRÇOK TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA”

“Görüşmeler hala birçok tehlikeyle karşı karşıya, özellikle Ermenistan’ın, Türkiye’nin Ermeni soykırımının uluslararası toplum tarafından tanınması kampanyası. Sayın Sarkisyan’ın ihtilafın çözümü bozmayacağını söylese de Türkiye’de katliama ilişkin milliyetçi duygular hala çok yoğun. Ermenistan ile diplomatik ilişkilerin kurulması Türkiye’nin AB üyelik şansını artıracak.”

TRİBUNE DE GENEVE: “ÖNEMLİ BİR ADIM”

“Ermenistan ve Türkiye, diplomatik ilişkileri kurmak ve sınırlarını açmak için bir mutabakata vardıklarını açıkladılar. Bu, on yıllarca devam eden güvensizlik ve karşılıklı suçlamalardan sonra iki komşuyu barıştırmaya yönelik önemli bir adım.”

WALL STREET JOURNAL: “ONARILMASI ZOR BİR ÇATLAĞIN ÜSTESİNDEN GELİYORLAR”

“Ermenistan ve Türkiye, Osmanlı döneminde Ermenilerin katliamının damgasını vurduğu, görünürde onarılması çok zor bir çatlağın üstesinden gelerek diplomatik ilişkilerin kurulmasına yönelik nihai görüşmeler konusunda mutabık kaldılar.”

BBC: “ONYILLARCA GÜVENSİZLİKTEN SONRA YAKINLAŞIYORLAR”

“Türkiye ve komşusu Ermenistan, her iki taraftaki on yıllarca devam eden acı güvensizlikten sonra diplomatik bağları kurmaya daha yakınlaştı.”

EL PAİS: “İKİ ÜLKE SINIRLARI AÇMA EŞİĞİNDE”

“Ermenistan ve Türkiye, diplomatik ilişkileri kurmaya daha yakın. Yüzyıla yakın bir süre devam eden düşmanlığın ardından iki ülke, ayrılıkların üstesinden gelmek ve sınırlarını açma eşiğinde.”

NOVOSTİ: “İSVİÇRE’NİN ARABULUCULUĞUNDA ANLAŞTILAR”

“Türkiye ve Ermenistan, İsviçre’nin arabuluculuğundaki görüşmelerde diplomatik ilişkilerin kurulmasına yönelik iç siyasi danışmaları başlatma konusunda mutabık kaldı. İki ülke arasında, Sovyetler Birliği’nin parçalandığı 1991’den beri diplomatik ilişkiler yok.”

EURONEWS: “DÜŞMAN KOMŞULAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER İYİLEŞMEYE YÜZ TUTTU”

-“Düşman komşular arasındaki ilişkiler iyileşmeye yüz tuttu. Yüzyılık acı güvensizliğin ardından yavaş iyileşmeyi başlatan gelişme, iki liderin geçen yıl Ermenistan’ın başkentindeki görülmemiş buluşması oldu.”

DEUTSCHE WELLE: “ SARKİSYAN MAÇA GELSİN DİYE SÜRPRİZ ADIMLAR ATILIYOR”

“Futbol odaklı diplomasi. Türkiye-Ermenistan ilişkilerini normalleştirecek yeni gelişmeler kaydediliyor. Ankara, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın 14 Ekim’de Bursa’da oynanacak maça gelmesini sağlamak için sürpriz adımlar atıyor.”

LE MONDE: “TÜRKİYE, ERMENİSTAN DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KURMA YOLUNDA"

“Türkiye ve Ermenistan, diplomatik ilişkileri kurma yolunda. Ankara’nın, Erivan ile, Ermenistan’ın 1991 yılındaki bağımsızlığından beri diplomatik ilişkileri yok.”

AMERİKA’NIN SESİ: “İÇ SİYASİ DANIŞMA SÜRECİ BAŞLATTILAR”

“Türkiye ve Ermenistan, ilişkilerini normalleştirmek amacıyla iç siyasi danışma süreci başlattı.”



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,307 µs