Provokasyon uyarısı... | " /> Provokasyon uyarısı... | "/>

En Sıcak Konular

Provokasyon uyarısı...

1 Eylül 2009 11:26 tsi
Provokasyon uyarısı... USAK Başkanı Laçiner, PKK ve Öcalan'ın demokratik açılım sürecinin parçası olması gerektiğini savunanlara karşı 'hayır' diyor, 'hatta DTP'ye de gerek yok'. Laçiner önümüzdeki aylar için de ciddi bir uyarı yapıyor: Provokasyona dikkat...

PKK ve Öcalan'ın demokratik açılım sürecinin parçası olması gerektiğini söyleyenleri eleştiren USAK Başkanı Laçiner, "Sürecin ilk aşaması devletin hatalarından dönme aşamasıdır. DTP'ye bile ihtiyaç yok" dedi...

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Doç. Dr. Sedat Laçiner, PKK'nın veya derin güçlerin demokratik açılım sürecini baltalamak için provokasyonlara imza atabileceğini söyledi. BUGÜN'e konuşan Laçiner, Kürt açılımının nihayetinde, PKK'nın ortadan kaldırılmasını hedeflediğini; açılımın başarılı olmasının PKK'nın ve onun liderlerinin işlevsiz kalması anlamına geleceğini kaydetti.

PKK'nın sürecin parçası olması gerektiğini söyleyenleri eleştiren Laçiner, "Bu eşyanın doğasına aykırı. Hiçbir organizma kendisini yok edecek bir gelişmeyi desteklemez. PKK da desteklemez, desteklemezde" dedi.

PKK’ya siyasal zemin oyunu

Süreç başarılı bir şekilde işledikçe, PKK'nın ve Öcalan'ın önünde 2 şık belireceğini kaydeden Laçiner bunları; 'süreci tüm gücüyle durdurarak yok etmek ya da sürece onu sulandıracak şekilde destek vererek kendisini süreç yoluyla meşrulaştırmaya çalışmak' olarak açıkladı.

DTP'nin "PKK terörist örgüt değil, sadece silahlı mücadeleyi seçti" dediğine dikkat çeken Laçiner, terör meşrulaştırılırken PKK'nın siyasi sisteme yasal geçişi için izin istendiğini kaydetti. "Devletin en büyük hatası Öcalan'ı muhatap almak olur" diyen Laçiner, şunları söyledi:

"Sürecin PKK ve Öcalan'sız gitmeyeceğini sanmak doğru değil. Özellikle ilk aşamasında ne PKK'ya ne de İmralı'ya ihtiyaç var. Hatta ilk aşamada DTP'ye bile ihtiyaç yok. İlk aşama devletin hatalarından dönme aşamasıdır. İnsanların anadilleri üzerindeki yasakları kaldırmanız için bir terör örgütüne neden ihtiyaç duyacaksınız ki?"

PKK’nın eylemleri Ergenekon’a yarar

Eylül ve ekim aylarına dikkat çeken Sedat Laçiner, gerek PKK'nın gerekse Ergenekon tipi yapılanmaların geçen yıllarda bu aylarda korkunç eylemler yaptığını hatırlattı. Bu iki ayı 'provokasyon ayları' olarak adlandıran Laçiner, "Süreci baltalamak için kalabalıklar arasında bir bomba patlatmak ya da bir tek suikast yeterli olabiliyor. Geçen yıl neler olduğunu hatırlayın. Bu yıl açılımı kanla durdurmak isteyenler yine olacaktır" diyerek yetkilileri uyardı.

Laçiner, "Kürtler arasında yasal zeminde mücadele etmenin mümkün olduğu genel kanaati de oldukça yaygın. PKK yeni eylemler yaparak Türkiye'ye zarar vermeye devam edebilir. PKK'nın yapacağı bombalı-silahlı saldırılar daha çok Ergenekon'a yarar. Örgüt ne kadar terörü tırmandırırsa devletteki normalleşme o derece geriye dönebilir. Örgütün, en azından derin PKK'nın da amacı bu" dedi.

Öcalan, unutulma korkusu yaşıyor

Hem Öcalan, hem Murat Karayılan hem de DTP'nin süreci daha başlamadan bitirme telaşında olduğunu savunan Laçiner "PKK'nın önde gelen isimlerinin sürece tek katkısı silahları susturmak olabilir" dedi. 6 ay konuşmayacak bir Öcalan'ı sadece dünyanın değil Kürtler'in de unutacağını vurgulayan Laçiner, "Öcalan'ın tek derdi bu. 'Ya unutulursam' korkusu içinde kıvranıyor" dedi.

bugun



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs