En Sıcak Konular

Kaddafi'nin 40. yılına Türk damgası

31 Ağustos 2009 20:13 tsi
Libya'da Albay Muammer Kaddafi'nin 1 Eylülde iktidara gelişinin 40. yılı dolayısıyla yapılan kutlamalarda, konaklama hizmetini Türk şirketlerinden Rixos grubu sağlıyor.

Rixos Belek Genel Müdür Yardımcısı Uğur İncesu, "Trablus'a 560 kişilik bir ekiple geldik. Günlük ortalama 5 bin kişiye yemek çıkarıyoruz. Yemeklerde Türk mutfağı ağırlıkta" dedi.

Trablus'ta AA muhabirinin sorularını yanıtlayan İncesu, "Kutlamalar nedeniyle Trablus'a gelen devlet başkanlarına ve üst düzey yetkililere tahsis edilen yüz civarındaki villada da yeme içme hizmetleri elemanlarımız tarafından veriliyor" diye konuştu.
İncesu, Haziran sonunda Libya'nın Sirte kentinde Afrika Birliği Zirvesi sırasında sundukları hizmetin Libyalı yetkililerden büyük takdir topladığını belirterek, "Trablus'ta Libya devriminin 40. yıl dönümünde de aynı hizmeti sağlamamız istendi. Dolayısıyla bu, Libya ile yaptığımız ikinci önemli iş" dedi.

Trablus'a Ankara gemisini kiralayarak geldiklerini anlatan İncesu, "Trablus'ta tüm oteller zaten dolu vaziyette. Gemiyle gelerek personelimizin konaklama sorununu da çözmüş olduk. Uluslararası nitelik taşıyan bu kutlamalar sırasından, Afrika başta olmak üzere dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen heyetleri Türk mutfağının lezzetiyle tanıştırmaktan da ayrıca mutluyuz" diye konuştu.

ALTIN KAPLAMA TATLI
Trablus'taki Rixos ekisinde mutfak direktörü olarak görev yapan Veli Bayraktar da, Libya devriminin 40. yıl dönümünde üst düzey konuklara ikram edilmek üzere 24 ayar altınla kaplanmış bir özel tatlı hazırladıklarını anlattı.

Bayraktar, "Bu, kestane ezmesi ve hafif baharatlar eşliğinde hazırladığımız özel bir kek. Kullandığımız altın kaplama yenilebiliyor. Kutlamalar için hazırlanan bu özel tatlı, karamel ile kaplanmış kestane taneleri ve kırmızı orman meyveli saboyen eşliğinde sunuluyor" dedi.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin dün Kaddafi ile buluşması sırasında Trablus'ta verilen yemeği kendilerinin hazırladığını ifade eden Bayraktar, "Kaddafi;nin Afrika liderleri için vereceği iftar içinse düğün çorbası, içli köfte, peynirli su böreği, patlıcanlı balık ve kuzu filetosundan oluşan bir menü hazırladık" diye konuştu.

Bayraktar, kutlamaların zirvesini oluşturacak 1 Eylül gecesinde yaklaşık 1000 kişiye verilecek olan açık büfe gala yemeğinin de kendi ekipleri tarafından hazırlanacağını kaydetti.

A.A.



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs