En Sıcak Konular

Çiftçiye bayram müjdesi

31 Ağustos 2009 19:33 tsi
1,5 milyon çiftçi ortağına ayni ve kredi desteği sağlayan Tarım Kredi, çiftçilere verilen kredi limitlerini yükseltiyor.

TTKKMB Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım konua ile ilgili yaptığı açıklamada, bir çiftçiye kullandırılan kredi limitin 2002 yılında 3 bin TL olduğunu ve bu rakamın önce 15 bin TL;ye çıkarıldığını, sonra günün şartlarına göre bu limitin 20 bin TL;ye yükseltildiğini belirterek, 3 bin 500 TL olan nakit kredinin ise 5 bin TL;ye çıkarıldığını bildirdi.

Yıldırım, kooperatiflerde çiftçi ortaklarını ziyaret ettikleri sırada, kredi limitleri ve özellikle nakit kredilerin artırılması taleplerini sıkça aldıklarını, söz konusu taleplere cevap verebilmek için kredi limitlerini artırdıklarını bildirdi.

Tarım Kredi olarak ortak çiftçilerin menfaatine olan çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: ''Kredi limitlerinde yapılan artışlarda çiftçilerin beklentilerine cevap verdik. Çiftçilerimizin kullandığı en önemli girdilerden akaryakıt kredilerinde de nakit kredi artışı sağladık. 20 bin TL;ye kadar kredi tespit edilen ortaklara azami 8 bin TL ve 20 bin TL üzerindeki kredilere ise aşan kısmı kadar azami yüzde 30;u kadar akaryakıt kredisini kullandıracağız.

2002 yılında 3 bin TL olan limiti bugün 20 bin TL;ye çıkardık. Nakit krediyi ise 5 bin TL olarak belirledik. Bunlar tüm çiftçi ortaklarımız için genel kredi limitleridir. Ayrıca Bölge Birliklerimiz yetkilerinde kullandırılan normal ve sözleşmeli üretim kredilerindeki 45 bin TL;lik limiti 60 bin TL;ye çıkardık".

Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs