En Sıcak Konular

Borç büyüdü ikinci paket hayal oldu

31 Ağustos 2009 19:33 tsi
ABD'de son iki aydır tartışılan ikici teşvik paketi yapılan araştırmalara göne gelmeyecek. Bu sistemin kurtulmasından çok borcun büyümesinden kaynaklanıyor.

ABD ekonomisini ikinci bir kurtarma paketine ihtiyacı yok, hükmetin ekonomiyi kurtarmak için harcadığı para yeterli diyen ise  ekonimistler ve iş dünyasının önde gelenleri.

Ekonomistlerin katılımıyla düzenlenen bir ankete göre ABD ekonomisinin ikinci bir mali teşvik paketine ihtiyacı yok, bunun yerine hükümet gelecek iki yılda harcamaları kısmalı.
National Association for Business Economics (NABE) tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin çoğu ABD bütçesi hakkındaki endişeli. Ayrıca bir başka endişe sebebi de Obama yönetiminin planladığı ve 1 trilyon dolara mal olması beklenen sağlık reformu.

Son dönemde yaşananların daha önce eşi benzeri görüymemiş derecede hızlı ve sert hareketler olduğunu belirten NABE Başkanı Chris Varvares sırda yer olan sorunların sağlık sitemine ilişkin düzenleme bütçe politikası olduğunu belirtti.

ABD hükümeti 787 milyar dolarılık teşvik paketini yılın ilk günlerinde açıklamıştı. 1930'lardan beri yaşanan en sert kriz ve beraberinde durgunluk süreceini üstesinden gelinmesi için yapılan çalışmalar ABD bütçesirdeki deliğinde büyümesine neden oldu. 2009 yılında bütçe açığı 1.58 trilyon dolar olması beklenirken bu rakamın 2010 ile 2019 yılları arasında 9 trilyonu bulması



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,942 µs