En Sıcak Konular

Ramazan ayının zam şampiyonu salatalık

31 Ağustos 2009 18:16 tsi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ramazanda gıdada spekülatif hareket olmadığını, ancak bazı ürünlerin fiyatlarında artış yaşandığını aktardı.

Birlik salatalığı Ramazanın zam şampiyonu ilan etti.Tavuk eti ve sebze meyvede ise ucuzluğun devam ettiğine işaret eden birlik, pek çok üründe üretici ve market fiyatları arasındaki makasın açıldığına dikkat çekti.
TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan fırsatçılığı yapılmaması açısından vurguncuları uyarmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Tüketicilerin gıda ürünlerini pahalıya tüketmesinin sorumlusunun üretici olmadığını vurgulayan Bayraktar, gıdaların üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar pazarlama zincirindeki sistemin hatalı olduğunu savundu. Birlik başkanı, "Ürünün üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar geçtiği hal, pazar ve market zinciri halkalarının, fiyat artışlarında önemli rol oynadığı bilinmektedir. Eğer bu makas daraltılabilirse hem üreticilerimiz daha fazla para kazanabilir hem de tüketicilerimiz bu ürünleri daha ucuza alabilir." ifadelerini kullandı.
 
TZOB'un belirlemelerine göre ağustos ayında bazı ürünlerdeki fiyat artışları şöyle gerçekleşti: Salatalık yüzde 21,61. Fındık yüzde 8,30. Kuru fasulye yüzde 6,38. Süt yüzde 4,20. Yumurta yüzde 4,17. Patlıcan yüzde 3,29. Pirinç yüzde 3,26. Nohut yüzde 3,14. Sivri biber yüzde 0,64. Dana eti yüzde 0,23.
 
İndirim görülen ürünler de şöyle sıralandı: Patates yüzde 33,37. Domates yüzde 32,41. Karpuz yüzde 30,30. Tavuk eti yüzde 16,91. Kavun yüzde 13,35. Limon yüzde 12,15. Kuru kayısı yüzde 8,87. Şeftali yüzde 8,18. Elma yüzde 3,33. Kuzu eti yüzde 2,48. Kırmızı mercimek yüzde 1,64. Havuç yüzde 1,62. Yeşil mercimek yüzde 1,49. Yeşil fasulye yüzde 1,21. Kuru üzüm yüzde 0,33.
 
CİHAN

 



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs