En Sıcak Konular

Talat'a göre Kur'an kursları yakışmıyor

31 Ağustos 2009 17:50 tsi
Adada ikinci tur görüşmeler öncesinde Milliyet'in sorularını yanıtlayan KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs'ta kalıcı bir bölünmenin giderek daha güçlü bir olasılık haline geldiğini söyledi.

Talat KKTC'De açılan kuran kurslarıyla ilgili olarak ta "Son derece rahatsız edici, gidişatı kötü görüyorum" diye konuştu.

Kıbrıs'ta 3 Eylül'de başlayacak olan ikinci tur görüşmeler öncesinde müzakerelerde gelinen aşamayı değerlendiren Talat satırbaşlarıyla şunları kaydetti:

KURAN KURSLARI: Son derece rahatsız edicidir. Ve bu ülkede ilk defa çıkmıştır. Bunun olmaması lazım. Bunun doğru olanı da, din eğitiminin okullarda verilmesidir. Okul zamanı verilmesidir. Yaz tatillerinde değil. Gidişatı kötü görüyorum. Kıbrıs'ta olmayan şeyler oluyor.

GÖRÜŞMELER SONSUZA KADAR SÜRMEZ: Görüşmeler sonsuza kadar sürmez. Dur diyeceğimiz nokta mutlaka olacak. Her şeyin bir sonu olduğu gibi görüşmelerde eğer başarılı olunmazsa, bu süreç zaten kendiliğinden çöker. Sonuçta başarısızlık halinde taraflar isteksizleşecek ve çökecek. Çözüm olabilir noktasındayım. Çözüm olacak diye bir kesin kanaat ortaya konulamaz ki?

KALICI BÖLÜNME: Kalıcı bölünme gün geçtikçe daha güçlü bir ihtimal haline geliyor. Bu da bir gerçektir. Bunu da söylüyorum. Kalıcı bölünme ihtimali çözüm olmadıkça güçlenir.

TÜRK ASKERİ KONUSU: Türk askerinin çözüm bulunana kadar burada olması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Kıbrıs sorunu çözülmeden, Türk ordusu çekilse, Kıbrıs Rum tarafı Kuzey'deki egemenliğini gerçekleştirmeye doğru yönelecek. Rum gelecek, "Bu ev benimdir" diyecek. O zaman çatışma olacak. Türkiye olmasaydı bu mücadele olmazdı. Kıbrıslı Türklerin direnişi söz konusu olmazdı.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI: Eğer gerçekten çözüm kapıları tamamen kapanırsa, o zaman durumu değerlendirmek gerekir. Benim hedefim, misyonum Kıbrıs sorununu çözmektir. Misyonumla bağdaşmayan bir koşul ortaya çıkarsa doğaldır ki benim orada yerim yok.

KKTC'NİN TANITILMASI: Hayallerle konuşmayalım. KKTC'nin tanınma ihtimali olsa, elbetteki bugün çok daha farklı noktada olurduk. O bir seçenek olsaydı, bugüne kadar bir çok siyasi görüş bunu bayrak yapar yola çıkardı. Elbetteki böyle bir şey varsa, onun zamanlaması değerlendirilerek yapılır.

KIBRIS'IN SATILMASI: Kıbrıs satılır mı, hiç insan vatanını satar mı? Kıbrıs'ı kimse satmaz. Türkiye halkına şunu söyleyim, Kıbrıs sorunu kimse merak etmesin emin ellerdedir. Kimse endişe etmesin, Kıbrıs'ta Kıbrıs Türkünün ve Türkiye'nin aleyhine olacak bir anlaşma olmaz. Karşılıklı kabul edilebilir bir anlaşma peşindeyiz. Bu anlaşma da Kıbrıslı Türklerin ve Türkiye'nin aleyhine olamaz. 



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,542 µs