sert çıkış! | " /> sert çıkış! | "/>

En Sıcak Konular

Demirtaş'tan Atalay'a sert çıkış!

31 Ağustos 2009 15:46 tsi
Demirtaş'tan Atalay'a sert çıkış!
Açılım başlamadan bitti mi? DTP'lilerde hayal kırıklığı ve kızgınlık vardı. Atalay'ın açıklamalarına Demirtaş sert çıktı.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın görüştüğü çevrelerin değil, açılıma kapıyı kapatanların hassasiyetlerini dikkate aldığını savundu.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kürt açılımı konusunda yaptığı açıklamaları değerlendirdi.  Demirtaş, NTV canlı yayınında şunları söyledi.

İçeriği belirsiz hükümet projesi

“Aslında başından beri DTP olarak Kürt sorununun çatışma ortamı dışında çözüm yöntemlerine destek verdiğimizi söylemiştik. Bu nedenle süreci destekliyoruz, demiştik. Ama bu destek içeriği belirsiz bir hükümet projesine destek değildi.

Bir saat boyunca Kürt açılımında Kürt kelimesini kullanmadı

Ne hikmetse üslup ve yöntem konusunda bu güne kadar dikkatli davranan İçişleri Bakanı konuşmasında sadece bir kesimin hassasiyetlerini dile getirdi. Bir saat boyunca dile getirdiği Kürt açılımını bir tek Kürt sözcüğü kullanmadan anlatmayı başardı. Bu açılımın bu kadar kaygıyla ilerlemesi mümkün değil.

Kürtlere rağmen bir çözüm olmaz

Görünen o ki İçişleri Bakanı diyalog kurduğu çevrelerin beklentilerini dikkate almak yerine kendisine kapıları kapatanların, CHP ve MHP ‘nin hassasiyetlerini dikkate alan bir dil kullanıyor. Kürt meselesinde Kürtlere rağmen bir çözüm mümkün olmaz. Kürt halkının hassasiyetlerini, beklentilerini dikkate olmadan bir yere varmak mümkün değil.

Bu olanaksız

Faşist cunta anayasasıyla Kürt sorununu çözeceğini düşünüyorlarsa bu bir yanılgıdır. DTP halkın beklentilerini ifade etmeyen hiçbir projenin yanında yer almayacaktır. Anayasa değişmeyecek, Kürt sözcüğü olmadan çözüm yapılacak bu olanaksız. Burada hükümet de bu süreci yitirmenin siyasi sorumluluğuna katlanır.

İşin başında tökezlemiş olur

Şu anda Türkiye’deki en geniş mutabakat yeni anayasa ile ilgili mutabakattır. Bu konuda hükümet geri adım atacaksa daha işin başında tökezlemiş olur. 12 Eylül anayasası şurandan burasından düzeltilecek bir anayasa değildir. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı vardır. Hükümet bunu yapacak cesarete sahip değilse olmaz.

Anayasa nasıl olmalı?

Şu andaki Anayasa Türkiye toplumunun realitesine uymuyor. Yürürlükteki anayasa etnisiteye dayalıdır. Tek bir kesime yöneliktir. Yeni anayasa etnisiteye yönelik olmamalıdır.

Demirtaş canlı yayında "Sayın Öcalan" dedi

Türkiye’deki halkların kendi dilinde eğitim yapabileceği, siyaset yapabileceği, örgütlenebileceği bir anayasaolmak zorunda. Diyarbakır’da yapılacak 1 Eylül mitinginde Sayın Öcalan’ın yol haritasının açıklanıp açıklanmayacağı yönünde bilgim yok"

 



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,698 µs