En Sıcak Konular

Kan donduran işkenceler

31 Ağustos 2009 09:14 tsi
Kan donduran işkenceler Beşok çetesinin yerine geçen şebekenin, kurbanlarına yaptığı işkenceler ve işledikleri cinayetler tüyler ürpertici...

Beşok çetesinin yerine geçen şebekenin, cinayetleri Altındağ’daki bir ölüm çiftliğinde işlediği ortaya çıktı. Mahkum odasında işkence gören kurbanlar daha sonra iki gün boyunca gaz yağı dökülerek yakılmış

İzmir’de, Sinemacılar Kralı olarak bilinen Yavuz Çamlıca ve kardeşi Bülent Çamlıca’yı öldürdükleri gerekçesiyle üyeleri cezaevinde olan Beşok Çetesi’nin yerine geçip Bornova Çamdibi bölgesinde silahlı faaliyette bulunan çetenin başkalarını da kurban ettiği Altındağ’daki ölüm çiftliği ortaya çıktı. Kurbanlarını üzerine ‘mahkum odası’ yazdıkları ahıra atan çete üyelerinin, bu kişileri Filistin askısına alıp işkence yaptıkları daha sonra da gaz yağı dökerek yaktıkları iddiası tüyler ürperten cinayetler zinciri ile ilgili ayrıntıları açığa çıkardı.

KURBANLAR GÖZLERİ BAĞLI GETİRİLDİ

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanıklardan çiftlikte çalışan 6 çocuk annesi H.K. ifadesinde, kurbanların uğradıkları işkenceyi ve iki gün boyunca nasıl yakılıp öldürüldüklerini tüm ayrıntılarıyla şöyle anlattı: “Uzun yıllar çiftlikte çalıştım. Bir gece evde uyuyordum, birden dışarıdan gürültüler gelmeye başladı. Geceydi. Gözleri bağlı iki kişiyi gördüm. İ.Ö. ve yanında bulunanlar iki kişiyi tutuyordu. İ.Ö., ‘İçeri gir sen erkek işine karışma’ dedi. İ.Ö.’nün bu iki kişiyi soğuk hava deposuna götürdüklerini gördüm.

Sonra E.B’nin de olduğu bir grup geldi. Depodan ‘Neden yaptın, Hayır yapma yapma diye’ bağırış sesleri geliyordu... Bir gece sonra İ.Ö. ve İ.Y.Y tekrar geldi. Depodaki iki kişi dışarı çıkartıldı. Yine bu iki kişinin gözleri bağlıydı. Arabaya bindirip ayrıldılar. Biri kilolu, diğeri zayıftı ama kim olduklarını bilmiyorum. Korkumdan polise gidemedim.”

Mahkum odasında işkence

Çete üyeleri kendilerine direnen ya da haraç vermeyi reddeden kişileri, çiftlikteki ‘Mahkum odası’ olarak adlandırdıkları ahıra kapatıyordu. Zanlılar burada kurbanlarına ağır işkenceler uyguluyordu.

Yağ döküp yaktılar

Çiftlikteki vahşete tanık olan H.K. aradan 10 ay sonra İ.Ö, İ.Y.Y ve E.E’nin bir varil ve çuvallarla çiftliğe geldiklerini söyledi. Çete üyelerinin içi dolu çuvalları varilin içine attıklarını anlatan kadın, “Bidona gaz yağı döktüler. Ateş hiç sönmüyordu. Sürekli içine gazyağı döktüler. Yakma işi 2 gün sürdü. Sonra üç kişi varildeki külleri dereye döktüler” dedi.

Çamlıca’ya infaz

‘Sinemacılar Kralı’ Yavuz Çamlıca 2004’te pusuya düşürülerek şoförü Enver Aktaş ile birlikte öldürülmüştü. Aradan altı ay geçmeden, ‘Beni de öldürecekler’ diyen kardeşi Bülent Çamlıca da öldürüldü. Her iki cinayette de sorumlu olduğu iddia edilen Beşok çetesinin üyeleri tutuklanmıştı.



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs