En Sıcak Konular

O fotoğraf şimdi daha da anlam kazandı

31 Ağustos 2009 08:34 tsi
O fotoğraf şimdi daha da anlam kazandı Ergenekon sanığı Aydın, ek klasörlerindeki telefon görüşmelerinde ve ajandasına aldığı notlarda HSYK’daki işlerini Ertosun üzerinden hallettiğini itiraf ediyor

Atama işiniz HSYK’da ise Suat’la görüşürüm 

Star’ın 17 Temmuz günü kamuoyuna duyurduğu Ergenekon silahlı terör örgütü iddiasıyla açılan davanın sanıklarından Engin Aydın ile HSYK üyesi Ali Suat Ertosun’u birlikte gösteren fotoğraf, 3. Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinden çıkan belgelerle daha anlamlı hale geldi. Ali Suat Ertosun, “Engin Aydın aile dostum. Kurulla ilgili şeyleri konuşmayız” diyerek kritik HSYK öncesi çekilen fotoğrafı aklamaya çalışmıştı. Ancak ek klasörlüre giren Engin Aydın’ın telefon görüşymeleri ve ajandasındaki notlar aynı şeyleri söylemiyor. 

ERGENEKON SAVCILARI ALINSIN’

Ali Suat Ertosun’un Yaz Kararnamesi’nin görüşüldüğü HSYK toplantıs ının gündemine korsan bir kararname taslağı getirerek, Ergenekon savcıları, faili meçhul savcıları ile ile Kayseri İl Jandarma Komutanı Cemal Temimöz’ü faili meçhullerle ilgili olarak tutuklayan Diyarbakır’daki Ağır Ceza Mahkemesi Başkanını görevden alınmasını istediği ortaya çıkmıştı. HSYK’yı kilitleyen bu tekif tartışılırken, Star skandal bir görüşmeyi gün yüzüne çıkarmıştı. HSYK üyesi Ertosun, kritik HSYK toplantıları öncesi Ergenekon davası sanığı Engin Aydın’la birlikteydi.

ERTOSUN’U DOĞRULAMIYOR

Ali Suat Ertosun, günler sonra kameralar karşısına geçip fotoğraftaki görüşmeyi yaptığını doğruladı ancak görüşmenin bir ‘Dost buluşması’ olduğunu savundu. Ergenekon sanığı Engin Aydın’la ailecek görüştüklerini anlatan Ertosun, HSYK gündemi ile ilgili şeyleri konuşmadıklarını iddia etti. Ancak, Engin Aydın’ın dinlenen telefonları ve el konulan ajandaları, Ertosun’u doğrulamadı. Aydın’ın hakim ve savcıların atama ve terfi işlemlerinde HSYK’da etkili olduğu, birçok atama için Ertosun ve Özbek ile ilişkiye geçtiği ortaya çıktı.

Engin Aydın, 2008 tarihli ajandasının “Haziran 13” başlıklı sasfasında, HSYK üyesi Ertosun’a yaptığı bir telkini şu şekilde not etmiş: “Suat Ertosun’a Yargıtay üyeliği için Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Güngör Sarıkaya’yı telkin ettim.” Engin Aydın, YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ile dinlemeye takılan telefon görüşmesi için ifadesinde “YARSAV Başkanı’nın Yargıtay üyesi olmak için kendisinden torpil istediğini” doğrulamıştı.

HSYK’DA İSE YARDIMCI OLURUZ

Kendisini Albay olarak tanıtan 11. Motorlu Piyade Tugayı’nda görevli Kemal Başkaya isimli kişi, 31 Ekim 2008 günü Engin Aydın’ı arayarak, İş mahkemesi’nde hakim olan eşinin iş yükünün çok olduğunu ve danha az çalışacağı başka bir mahkemeye görevlendirilmesini istiyor. Engin Aydın ise şu karşılığı veriyor: “HSYK ile ilgili olursa yardımcı olurum, Kadir Bey’e iletirim başkenvekili, Suat’a da söylerim.”

ERTOSUN: MAİLLERE DİKKAT EDİN

İbni Sina Hastanesi Acil Servis Dirktörü Prof. Dr. Akın Yıldız ile Engin Aydın arasındaki telefon görüşmesinde ise Ali Suat Ertosun’un bir uyarısına yer veriliyor. Akın Yıldız’ın Kötü bir haber mi var” sorusu üzerine Engin Aydın “İyi haber. Suat’la (Ertosun) konuştum, Silivri’deki en iyi koğuşu bize ayarlamışlar. Yalnız, Suat diyo ki; bu ara maillere dikkat edin...”

BİZİM SUAT!

Engin Aydın’ın 11 Kasım 2008’de Cumhuriyet Gazetesi İzmir Büro’ndan Serdar isimli şahısla yaptığı konuşmada ise bir ihale olayından söz edilerek, bunun haber yapılmasını istiyor. MAnisa’daki olayla ilgili bir muhabir gönderilmesini isteyen Engin Aydın, “Bizim Suat takip ediyor biliyorsun Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyesi varya Suat Ertosun, o takip ediyor bu işi” diyor. 

‘Elinden geleni yaptığına inanıyorum’

Engin Aydın ile Akın adlı şahıs arasında 26 Temmuz 2008 saat 19.44’te geçen konuşma özetle şöyle:

Engin Aydın: Suat’lan konuştun mu?

Akın: Hayır hiçbirşey görmedim ki Suat’ı onlar...

E.A: Hı, ben şimdi önümüzdekii hafta gidicem konuşcam, ben konuşayım da sen konuşma şimdilik.

A: Konuşmayayım tamam

E.A: Ben konuşacam zaten konuştum bir şey, yine konuşacağım yani, elinden geleni yaptığına da inanıyorum ayrıca.

A: Ya valla bilemiyoruz artık.

KADİR VE SUAT’A SÖYLERİM

Engin Aydın ile Albay Kemal Başkaya arasında 31 Ekim 2008 günü saat 10.46’da yaptığı konuşmanın özeti şöyle:

Engin Aydın: Alo buyrun

Kemal Başkaya: Ben Albay Kemal Abi Denizli’den nasılsınız

E.A: Hakim Hanım nasıl

K.B: O da çok iyi

K.B: Bu arada işte Hukuk Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi yeniden kuruluyor. 3. mahkeme, belki dedim yetki

değişikliği olabilir mi acaba, yani o yüzden sizi rahatsız ettik ya..

E.A: Şimdi burada Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla ilgili olursa yardımcı olurum.

K.B: Evet onunla ilgili zaten, yani Sulh Hukuk Mahkemesi’ne geçebilirse rahatlayacağız.

E.A: Kadir beye iletirim Başkenvekili, Suat’a da söylerim

K.B: Sağolun abi sağolun

E.A: Ben elimden geleni yapacağım, zaten pazartesi gidecektim şeye, Kadir Bey’e kahve içmeye.

BİZİM SUAT TAKİP EDİYOR

11 Kasım 2008 saat 17.45’te Cumhuriyet Gazetesi İzmir Bürosu’ndan Serdar’la Engin Aydın’ın görüşme özeti:

Serdar: Alo

Engin Aydın: Serdarcığım

E.A: Şey ne oldu, Manisa’ya birini gönderebildin mi, baktırabildin mi o işe?

S: Ya baktırdım, söyledim de bak muhabire söylemeyi unuttum ya.

E.A: Bizim Suat takip ediyor biliyorsun HSYK üyesi varya Suat Ertosun, o takip ediyor bu işi.

İçeri giren gerçeği görüyor

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ya da tutuklananlar gördükleri belgeler ve yöneltilen sorular sonrası örgütün dehşetli yüzünü gördüklerini itiraf etti. Bir sanık ise gizli tanık olarak örgütün iç yüzünü anlattı.

ERDAL ŞENEL: KORKUNÇ YAPI

Ergenekon’da ilk ‘örgütü gördüm’ çıkışı 28 Şubat sürecinin etkin ismi Genelkurmay eski Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel’den gelmişti. Emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevkedilen Şenel, ifadesine başlamadan önce “Emniyette kendisine gösterilen belgelerden Ergenekon’un çok ciddi ve derin bir yapılanma olduğunu anladığını, belgeleri incelendiğinde korkunç bir yapı olduğunu fark ettiğini” söylemişti.

PROF. OVALI: NEZARETTE ANLADIM

Prof. Dr. Ercüment Ovalı’ysa, gözaltına alınmadan ‘soruşturmanın bir tertip olduğunu’ düşündüğünü, “Nezarette kalırken gördüğü belgeler ve Erol Mütercimler’in anlattıklarından sonra ciddi bir örgüt olduğunu anladığını” söyledi.

GÖKTAŞ: KORKUNÇ BİR ÖRGÜT

51 Nolu DVD ve Poyrazköy cephaneliğinin sahibi olmakla suçlanan emekli Albay Levent Göktaş da ek ifadesinde “Ergenekon korkunç bir örgüt” dedi. Tutuklandıktan 3 ay sonra kendi isteğiyle ek ifade veren Göktaş “Tutuklu bulunduğum süre içinde 1 ve 2. iddianamelerde geçen konuların tamamını cezaevinde okuma ve düşünme fırsatı buldum. Bu belgeleri değerlendirdiğimde Ergenekon’un korkunç bir örgüt olduğunu fark ettim. Belki farkında olmadan işin içinde olup olmadığımızı biliyorum” dedi.

ANADOLU, SANIKKEN TANIK OLDU

Ergenekon sanıklarından biri 3. iddianamenin gizli tanığı Anadolu oldu. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ergenekon davası sanıklarının kendi aralarındaki konuşmalarını savcılara anlatarak örgüt eylemlerini deşifre eden gizli tanık Anadolu, Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarıyla ilgili şok itirafları dile getirmişti.

star



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,804 µs