En Sıcak Konular

Harp Okulu'nda mezuniyet coşkusu

30 Ağustos 2009 22:09 tsi
Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 160. dönem teğmenler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un da katıldığı törenle diplomalarını aldı.

Kara Harp Okulu Orgeneral Cemal Tural Stadyumu'ndaki törene, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve eşi Sevim Gönül, Milli Eğitim Nimet Çubukçu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve eşi Kıvılcım Özcan, kuvvet komutanları ve eşleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Ankara Valisi Kemal Önal, bazı ülkelerin Ankara Büyükelçileri, askeri ateşeler ve diğer davetliler katıldı.

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 7'si kadın, 20'si kardeş ve dost ülkelerden olmak üzere toplam 726 Harbiyeli stadyuma, "Harbiye Marşı"nı söyleyerek girdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün şeref tribünündeki yerini alması ve Kara Harp Okulu Öğrenci Alayı'nın Gül'e takdimiyle tören başladı. Cumhurbaşkanı Gül, Harbiyeliler'i, "Kara Harp Okulu, Merhaba" diyerek selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Kenan Hüsnüoğlu bir konuşma yaptı. Tümgeneral Hüsnüoğlu, genç teğmenlerin Harbiye'de aldıkları eğitim ve öğretim neticesinde temel askeri bilgi ve becerilerle donanmış, liderlik yeteneği, bedeni kabiliyetleri gelişmiş ve lisans düzeyinde akademik altyapı kazanmış olarak Türk silahlı Kuvvetleri'ne katılmaya hazır olduklarını belirtti.

Teğmenlerin ailelerine seslenen Tümgeneral Hüsnüoğlu, "Yıllar boyunca maddi ve manevi fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz, Türk aile yapısının temel değerlerini kazandırdığınız, vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisiyle büyüttüğünüz evlatlarınızı bize teslim ederken, duyduğunuz güvene layık olmanın onuruyla karşınızdayız. Onların başarılarında ilk ve en önemli paya sahip olan sizlerin gayretleri ve fedakarlıkları bizlere güç ve destek vermiştir. Evlatlarımızın omuzlarındaki bu yıldızlarda en büyük pay sizindir" dedi.

Tümgeneral Hüsnüoğlu, dost ve kardeş ülkelere mensup teğmenlere de seslenirken, "Sizlerin ülkelerimiz arasında mevcut olan örnek seviyedeki ilişkilerin güçlendirilmesinde, bölgemizde ve dünyada huzur ortamının korunmasında önemli roller oynayacağınıza inanıyorum" dedi. Tümgeneral Hüsnüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fikirlerini her zaman rehber edindiğimiz, eserlerinden güç aldığımız, en büyük Harbiyeli, ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun ilke ve devrimlerinin yılmaz muhafızları olan bütün Harbiyelileri, hayatlarını kutsal vatan toprakları için seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimiz saygı, şükran ve minnetle anıyoruz.

Sevgili teğmenler, özümseyip bir yaşam biçimine dönüştürdüğünüz Atatürkçü düşünce sistemi ışığında devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün savunucusu olacağınızdan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve onun çağdaş kazanımlarını hedef alan her türlü tehlikeyi bertaraf edeceğinizden, milletimizin gücünü temsil eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olan gönül bağının sadece meslek hayatınız boyunca değil tüm yaşamınız boyunca devam edeceğinden, yüce Türk milletinin sonsuz güvenine daima layık olacağınızdan, gerektiğinde en kutsal varlığınız canınızı yüce Türk milleti ve aziz vatanınız uğruna seve seve feda edeceğinizden asla şüphem yoktur."


DÖNEM BİRİNCİSİNİN KONUŞMASIDönem Birincisi Kara Havacı Teğmen Tarık Ünal, Harbiye'de aldıkları eğitim sonucunda karşılaşacakları her türlü sorunu çözme becerisi kazandıklarını belirterek, verilecek her türlü göreve hazır olduklarını ifade etti.

"Kutsal vatan topraklarında Türkiye Cumhuriyeti'nin sönmez birer meşalesi olacağız" diyen Ünal, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatı olarak ülkeye dıştan ve içten gelebilecek her türlü tehdidi bertaraf edecek gücü ve inancı hissettiklerini vurguladı.

Daha sonra teğmenlere ant içtiren Teğmen Ünal, mezunlar adına yaş kütüğüne yıldız ve plaket çaktı.


DİPLOMALARTörende, daha sonra diplomalar dağıtıldı. Dönem Birincisi Teğmen Ünal'ın diplomasını Cumhurbaşkanı Gül verdi. Dönem ikincisi Piyade Teğmen Emrah Göktürk diplomasını TBMM Başkanı Şahin, dönem üçüncüsü Topçu Teğmen Cihangir Şenlik de diplomasını Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı.

Dönem dördüncüsü Kara Havacı Teğmen Özkan Karadağ'ın diplomasını veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un uzun süre alkışlanması dikkati çekti.

Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Genelkurmay İkinci Başkan Yardımcısı Orgeneral Bilgin Balanlı dereceye giren diğer teğmenlere diplomalarını sundu.



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,400 µs