En Sıcak Konular

Milli Görüş'te 'bölünme' mi var?

30 Ağustos 2009 18:42 tsi
Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Dr. Ahmet Kepekçi bugün Milli Görüş"te Kurtulmuş-Erbakan bölünmesi üzerine bir yazı kaleme aldı.

İşte Kepekçi"nin o bölünme yazısı:


Son günlerin ana gündem konusu hükümetin “Kürt açılımı”. AB süreci, ABD"nin Büyük Ortadoğu projesi; bu çerçevede yapılan millet tanımı, bağımsızlık tanımı, ikiz yasalar ile azınlıkların kabulü ve kendi geleceklerini belirleme hakkı ve gizli açık yapılan anlaşmalara baktığımızda açılımın ne anlama geldiği çok net olarak görülmektedir. Zaten daha önceden dış merkezli, resmi–gayri resmi dağıtılan ülkemiz haritalarında Türkiye"nin kaç parçaya bölündüğü yıllardan beri bilinmektedir.
Hükümetin açılım sürecinde, herkes gerçek yüzünü göstermektedir. Dolayısıyla açılım herkesin niyetini ve gerçek yüzünü açması anlamına da gelmelidir, gelmektedir.
Milli Görüş geleneğinde bir aile havası vardır. Hem de ataerkil bir aile geleneği. Sayın Erbakan bu ailenin değişmez reisidir. Bu geleneğe “Milli Görüş” geleneği de diyebiliriz. Partide, Sayın Erbakan"ın görüşünün dışına çıkmak mümkün değildir. Aksi halde o yapı içinde kalmanız mümkün değildir. Farklı düşünüyorsanız, yalnız o yapı içinde kalmamak da kurtuluş değildir; sizin hakkınızda fetvalar çıkmıştır bile.
“Kürt açılımı” konusunda Milli Görüş"ün zirvesinde bir görüş ayrılığı var gibi gösteriliyor.
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş açılım konusunda neredeyse Başbakan Erdoğan"dan daha hevesli. Yaptığı açıklamalarda, sakın ha topu taca atmayın, işi rafa kaldırmayın diyebilecek kadar kararlı. Sayın Kurtulmuş aynen hükümet gibi düşünüyor. İşi daha da öteye götürerek, devletin geçmişi ile yüzleşmesini, ortadan kaldırılan bu insanlardan özür dilemesinin bir zaruret olduğunu söylüyor.
Erbakan ise, tek bir milletiz vurgusu yapıyor ve Kürt sorununu kabul etmediğini açıklıyor ve ekliyor “Bu bir İsrail oyunu. Yeterli devlet tecrübeleri yok, çoluk çocuk takımı bunlar”
SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Türkiye"de "Kürt sorunu" olduğunu kabul ederken, Erbakan"dan ise tam tersi bir yorum gelmesini nasıl yorumlamak gerekir? Bazılarına göre bu partide derin bir çatlak gibi değerlendirilse de “Kürt açılımı” konusunda ortaya çıkan bu görüntü bir çatlak değildir.
Acaba, Sayın Erbakan ile millet mi idare ediliyor?
Sayın Kurtulmuş ile de ABD ve İsrail mi idare ediliyor?
Saadet Partisi gerçek yüzünü göstermelidir.



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,655 µs