En Sıcak Konular

Kayıp yakınlarının Adlî Tıp isyanı !

30 Ağustos 2009 10:45 tsi
Güneydoğu Anadolu'da faili meçhul cinayet ve kayıplarla ilgili başlatılan soruşturmalar kimlik teşhisine takılıyor.

Kayıp yakınları, 3 aydır Adlî Tıp'tan rapor bekliyor

Adli Tıp, 11 Mayıs'ta Batman'ın Helkis Dağı'nda bulunan kafatası ve kemiklerin DNA tespitini aradan geçen süreye rağmen tamamlamadı. 5 kafatası ve çok sayıda kemikle ilgili kimlik teşhisinin sonuçlarını merakla bekleyen kayıp yakınları tepkili. Batmanlı ailelerin avukatı Murat Çiçek, "3 ay geçmesine rağmen Adli Tıp'tan bir cevap alamadık. Yıllar sonra yakınlarını bulma ümidi taşıyan 22 aile bu durumdan şikâyetçi." dedi.

"Bölgede çok sayıda insan kemiği var. Nereyi kazarsak insan kemiği çıkıyor." diyen ailelerin avukatı Murat Çiçek, "Köylüler sürekli ihbarda bulunuyor. Biz imkânlarımız çerçevesinde bu kemikleri toplayarak kimlik tespiti için Adlı Tıp'a gönderiyoruz. Ancak aylar geçmesine rağmen bir sonuç alamıyoruz. Adli Tıp'tan gelecek sonuçları sabırsızlıkla bekleyen 22 aile var. Çünkü yıllardır ölü mü diri mi olduğunu bilmedikleri yakınlarının izini bulma ümidi taşıyorlar. Ama bu ümitleri de bürokrasiye takılıyor. Bir umut besliyorlar. Diyorlar ki 'bizim kızımızın oğlumuzun bir mezarı olsun. Mezarı başına gidip bir Fatiha okuyalım, bir Yasin okuyalım.'" şeklinde konuştu. Bugüne kadar bölgelerinden çıkarılıp Adli Tıp'a gönderilen kemiklerden hiçbirinin kimliğinin teşhis edilmediğini hatırlatan Çiçek şunları söyledi: "Diyarbakır'da bulunan birkaç kişinin kimlik tespiti yapıldı. Ama başka yok. Hâlbuki bölgeden sürekli insan kemikleri çıkartılıyor. İnsanlar da gittikçe umudunu kaybediyor."

İnsan Hakları Derneği Batman Şube Başkanı Osman Künteş, Gercüş ilçesine bağlı Yayladüzü köyü yakınlarında 13 kişilik bir toplu mezar tespit ettiklerini, şu an bu mezarı açtırmaya çalıştıklarını ifade etti. Osman Künteş, "Birinci ihtimal bu kişiler PKK üyesi. İkinci ihtimal ise bu kişilerin JİTEM tarafından öldürülmüş olmaları. 2. ihtimal benim için daha ağır basıyor. Kesin sonuç soruşturmadan sonra ortaya çıkacak." ifadesini kullandı.

 zaman



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs