En Sıcak Konular

Üniversiteyi karıştıran özel şartlara bak !

30 Ağustos 2009 10:44 tsi
Muğla Üniversitesi, yardımcı doçent, doçent ve profesörlüğe yükseltilecekler için 60 kişilik kadro açtı. Ancak ilan duyurusunda bazı kadrolara kabul için getirdiği özel şartlar, adaylar arasında tepkiye sebep oldu.

YÖK'ün 'artık adrese teslim kadro ilanı yapılmayacak' açıklamasına rağmen bazı üniversiteler, alacakları öğretim üyeleri için 'çok özel' şartlar arıyor. Bunun son örneklerinden biri Muğla Üniversitesi'nde yaşandı.

60 kişilik kadro ilanı veren üniversite, beden eğitimi bölümüne alınacak yardımcı doçent için 'spor pazarlaması konusunda doktora', felsefe bölümünde çalışacak profesör için 'çağdaş Aristotelesçi feminizm hakkında uzmanlaşmış olma' şartını arıyor. Su ürünleri bölümüne müracaat edecek yardımcı doçentin ise mersin balıkları üzerine araştırmaları olacak.

Yıllardır akademik terfi bekleyen öğretim elemanları, Muğla Üniversitesi'nin kadro ilanına tepki gösterdi. Rektörlüğü mahkemeye vermeye hazırlanan beden eğitimi bölümü hocası Dr. Selçuk Özdağ, "Rektör, 15 yıldır derse giren ve 5 yıldır da kadro bekleyen hocalar dururken hiçbir derse girmediği halde 3 ay önce doktorasını tamamlayan kişilerin çalışmasını dikkate alarak özel kadro açıyor. YÖK'ün acil müdahale etmesini bekliyoruz." dedi. Rektörlüğün, kurum idari kurul kararlarını da hiçe saydığını ifade eden Özdağ, 25 Mayıs'ta yapılan kurul toplantısında öğretim elemanlarının kadro yükselmeleri konusunda bölümlerden gelen taleplerin değerlendirilmesi ve akademik yükseltilmelerinin sağlanması yönünde oybirliği ile karar alındığını hatırlattı. Selçuk Özdağ şu iddialarda bulundu: "Rektörlük açıkça adrese teslim kadro ilanı yapıyor. Şu anda kimin hangi yere atanacağı belli. Yıllardır kadro bekleyen hocalar dururken kişilerin uzmanlık alanları, çalışmaları, tezleri ve doktora çalışmalarının konusu özel şartlara konularak başka insanların başvurusu engelleniyor. Mesela beden eğitimi bölümüne alınacak yardımcı doçent şimdiden belli. Bu bölüm için 'Yerel yönetimlerde rekreasyon konusunda doktora yapmış olmak' şartı koydular. Bu kişi daha 3 ay önce Marmara Üniversitesi'nde doktorasını bitiren bir uzman doktor."

Konuya müdahale etmesi için YÖK'e çağırıda bulunan Özdağ, "Üniversitede kişilerin dünya görüşlerine, fikirlerine göre eleman alımı yapılıyor. Rektörlükle ters düşenlere, fikir uyuşmazlığı olanlara hayat hakkı verilmiyor." diye konuştu. Muğla Üniversitesi'nin ilan ettiği kadrolar için başvuru süresi 9 Eylül'de sona eriyor. Konu hakkında görüşmek istediğimiz Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Yokaş, ise sorularımıza cevap vermekten kaçındı.
 
zaman



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs