'deli' raporu | " /> 'deli' raporu | "/>

En Sıcak Konular

Son umutları 'deli' raporu

30 Ağustos 2009 09:57 tsi
Son umutları 'deli' raporu  
Ergenekon'un tutuklu sanıkları cezaevinden kurtulmak için yeni bir yol buldu: "Psikolojik sorunumuz var."

Sanıkların duruşmalarda akıl hastası rolü yaptığı belirtiliyor. 6 ay önce 'sağ-lam' raporu verilen Alparslan Arslan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıl-dı. Bir yıl hastanede yatan Arif Doğan serbest bırakıldı. İbrahim Şahin tahliye bekliyor. 
 
Ergenekon davasının tutuklu sanıkları, cezaevinden kurtulmak için yeni bir yol buldu. Daha önce başta GATA ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere birçok sağlık kuruluşuna fiziksel rahatsızlıklarından dolayı giden sanıklar, yeni dönemde psikolojik rahatsızlıklarını gerekçe göstermeye başladı.

Tutuklanmadan önce sağlığı yerinde olan bu isimler duruşmalarda 'garip' davranışlar sergileyerek kendilerini Adli Tıp'a sevk ettirmeye çalışıyor. Danıştay saldırısının ardından akıl ve beden sağlığı yerinde olan ve 6 ay önce Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 'sağlıklı' raporu verdiği tetikçi Alparslan Arslan'ın önceki gün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılması kafaları karıştırdı. Arslan'ın, hâkimle tartıştığı duruşmada kullandığı tabir de ilginçti: "Beyinsel problemlerim var."

Suikast timlerinin lideri iddiasıyla yargılanan Eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin aldığı bunama raporuyla tahliye olmayı beklerken, emekli Albay Arif Doğan, bir yıla yakın bir süre hastanede yattıktan sonra 'depresyon teşhisi'yle serbest bırakıldı. Ergenekon davasını çözecek kilit bilgileri gündeme getiren Osman Yıldırım, Ümit Sayın gibi isimler ise 'psikolojik sorunları var' gerekçesiyle davayı yönlendirmek isteyenlerin hedefi haline geldi.

Haziran ayında cezai ehliyeti olmadığını ispatlamak için 'paranoyak' olduğunu iddia eden tutuklu sanıklardan Erkut Ersoy da Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. Örgütün istihbaratçısı olmakla suçlanan Erkut Ersoy 'deli' raporu almak için geldiği Adli Tıp Kurumu'ndan eli boş döndü. Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi, 2 hafta kurumda yatılı olarak müşahede altında tuttuğu Erkut Ersoy'a oybirliğiyle "Akıllı. Cezai ehliyeti tam" raporu verdi. Ersoy, bununla yetinmedi ve 2 hafta önce 'aniden' rahatsızlandı. Önce Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Bakırköy'e sevk edildi. İddiaya göre, Ersoy'un Bakırköy'e sevkinde bu hastaneden gelen bir telefon etkili oldu.

DEPRESYON TANISI KONULAN DOĞAN, SERBEST BIRAKILDI

Ergenekon tutuklusu emekli Albay Arif Doğan, 16 Temmuz 2009'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Doğan için hazırlanan sağlık raporunda kalp yetmezliği ve şeker hastalığının yanında psikolojik rahatsızlığına da dikkat çekildi. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu Başkanı Uzman Doktor Nur Birgen imzalı raporda Doğan'a depresyon tanısı konuldu.

İBRAHİM ŞAHİN 'BUNAMADA' TAHLİYE OLMAK İSTİYOR

Özel Harekâtçı İbrahim Şahin aldığı bunama raporuyla tahliye bekliyor. 27 Mart 2009'da Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6 saat kontrolden geçirilen Şahin, genel cerrahi, dahiliye, kulak burun boğaz, nöroloji ve psikiyatri servislerinde muayene edildi. Şahin'in raporu 10 Nisan 2009'da tamamlandı. Beş servisten uzman doktorların imzasını taşıyan raporda, Şahin'in 'Demans' yani bunama hastası olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde de Ergenekon sanığı Ümit Sayın için psikolojisi bozuk iddiaları gündeme getirildi. Bu iddiayı ortaya atan ise Sayın'ın koğuş arkadaşı Emin Gürses'ti. Emin Gürses, davada gizli tanık olduğu ileri sürülen Ümit Sayın'ın psikolojik rahatsızlığının olduğunu iddia etti. Gürses, "Koğuşta ben bakıyorum ama benim aleyhime ifade vermiş. Çocuğun psikolojisi bozuk." ifadelerini kullandı.

MEHMET HABERAL'A 'AŞIRI HUZURSUZ' TANISI KONULDU

Kalp rahatsızlığı için gittiği İstanbul Kardiyoloji Enstitüsü'nde dört buçuk ayı aşkın süredir kalan Mehmet Haberal'a, bu sürede Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından 'ağır anksieteli depresyon' tanısı da konuldu. Bu rahatsızlığa göre, Haberal, aşırı sıkıntılı, huzursuz bir tablo seyrediyor. Tedaviler sırasında Haberal'ın sinirli hareketlerde bulunduğu ve etrafa bağırdığı da öne sürülüyor.

FATİH HİLMİOĞLU DA PSİKİYATRİST İSTEDİ

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu karaciğer rahatsızlığından dolayı haziran ayından beri üç hastane dolaştı. Önce Haseki, sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giden Hilmioğlu, en son Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Şu anda hastanenin Gatroentoloji Bilim Dalı'na bağlı Karaciğer bölümünde yatan Hilmioğlu psikiyatri uzmanınında bulunduğu bir ekip tarafından kontrolden geçirildi.

Danıştay davası hükümlüsü Osman Yıldırım için ise süreç farklı işliyor. Yıldırım'ın itiraflarının geçersiz kılınması için akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiaları gündeme getiriliyor. Ankara Numune Hastanesi 'psikolojik sorunları nedeniyle gözetim altında tutulmalı' raporu verdi. GATA'nın da Yıldırım için 2004 ve 2005 yıllarında iki ayrı rapor hazırladığı ortaya çıktı. İki raporda da Yıldırım'ın 'psikolojik sorunlarının bulunduğu' ancak akıl hastası olmadığı aktarıldı.
 
zaman



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,449 µs