'METAL TİM'i | " /> 'METAL TİM'i | "/>

En Sıcak Konular

Mustafa Özbek'in 'METAL TİM'i

30 Ağustos 2009 09:29 tsi
Mustafa Özbek'in 'METAL TİM'i ''Aklını başına al yoksa kanını içerim''

İşçileri silah zoruyla sendikaya kaydetti


Türk Metal'in 35 yıl başkanlığını yapan Ergenekon sanığı Mustafa Özbek'in Kocaeli'de işçileri silah zoruyla sendikaya üye yaptığı iddia edildi. 3. Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan belgeye göre Özbek bunun için Şener Eruygur ve Veli Küçük'ten destek aldı.

Ergenekon savcılarına 'müşteki ve mağdur' sıfatıyla ifade veren gizli tanık, Türk Metal Sendikası'nı 35 yıl yöneten Ergenekon sanığı Mustafa Özbek'le ilgili ilginç suçlamalarda bulundu. Özbek'in Kocaeli ve çevresindeki işçileri zorla sendikaya üye yaptığını anlatan tanık, Özbek'in bunun için Şener Eruygur ile Veli Küçük'ten destek aldığını söyledi.

Gizli tanığın Özbek'le ilgili anlattıkları şunlar: “Mustafa T.'ye 500 milyar verilerek, Meteoroloji Demir Çelik fabrikası işçileri Türk Metal'e üye yapıldı. Mustafa T. ile yapılan anlaşmaya göre saat 08.00 vardiyası için gelen işçiler, Veli Küçük'ün ortağı olduğu Strateji Güvenlik elemanları aracılığıyla otobüslerle fabrikanın içine alındı. Gece vardiyasında çalışan işçilerin çıkışı da engellendi. Takviye olarak Türk Metal'in İstanbul ve Gebze şubelerinden toplatılan bin kişilik grupla fabrikanın çevresi sarıldı. Sonuçta Çolakoğlu Demir Çelik'in işçilerini zorla Türk Metal'e üye yaptılar.”

ÖZBEK'İN SİLAHLI EKİBİ

“Özbek, başkan olmadan önce Ankara'da emrinde çalıştıracağı ve olaylarda kullanacağı gençleri spora gönderirdi. Başarılı olanları silahlı eğitime tabi tuttu. Bunun için doğuda görev yapmış Y.Ç.'yi kullandı. Eğitimler Kırıkkale'nin Denek Dağı eteklerinde yapılırdı. 9-12 Şubat 1980'deki Tariş olaylarında, Kadıoğlu soyisimli vatandaşın ölmesinde, Bursa Tofaş Fabrikası çıkışında çıkan olaylarda, Muammer Çetinbaş adlı işçinin ve Kırıkkale'de bir öğretmenin öldürülme olayında bu gençler kullanıldı.”

'KANINI İÇERİM'

Gizli tanık, Özbek'in kendisine muhalif olan sendika yöneticilerini “Aklını başına al yoksa kanını içerim” diyerek tehdit ettiğini öne sürdü. İddialara göre Özbek, seçilmesini istemediği sendika başkanlarını da ayaklarından vurdurarak görevlerinden uzaklaştırdı.

ÇATLI İLE BULUŞUYORDU

Tanık, Özbek'in Susurluk kazasında ölen Çatlı ile de ilişkili olduğunu iddia etti: “1990 başında sendikanın Kıbrıs'ta bulunan Türk Metal Oteli'nde restaurantta 2 kişinin oturduğunu gördüm. Görevli bana o zaman bu kişilerden birinin Abdullah Çatlı olduğunu söylemişti.”


yenişafak



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,138 µs