En Sıcak Konular

‘Listedeki hakimleri ispiyon etmiş oluruz’

30 Ağustos 2009 09:11 tsi
‘Listedeki hakimleri ispiyon etmiş oluruz’  

Ergenekon sanıkları arasında yaşanan Kent Otel Toplantıları listesiyle ilgili 3. İddianamenin ek klasörlerinden birbirinden ilginç bilgiler çıkmaya devam ediyor.

Aydın, Kent Otel listesini Tolon’a vermesi halinde, Ergenekon davasının temyizine bakacak Yargıtay üyelerini ispiyon etmiş olacaklarını söyledi.

Ergenekon sanıkları arasında yaşanan Kent Otel Toplantıları listesiyle ilgili 3. İddianamenin ek klasörlerinden birbirinden ilginç bilgiler çıkmaya devam ediyor. Hurşit Tolon’un, Kent Otel katılımcılarının listesini istemesine hem Genelkurmay eski Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel hem de toplantıların sekreteryasını yürüten Engin Aydın karşı çıkmıştı. Star dün, Erdal Şenel’in ağzından listenin Ergenekon savcılarından saklanmaya çalışılmasının nedenlerini açıklamıştı. Engin Aydın da bir başka telefon görüşmesinde Şenel’in sözlerini destekliyor.

DAVANIN TEMYİZİNE BAKACAKLAR

Emekli Tümgeneral Şenel, Hurşit Tolon’un kardeşi Bülent Tolon’a listeyi neden veremeyeceklerini “Toplantıya katılanlar arasında Yargıtay, Danıştay, HSYK üyeleri var. Telefonda söyleyemiyorum ama söyleyeyim artık. Arkadaş, 8. Daire üyeleri var. Bak bu adamların isimleri verilirse...  Yarın davaya bakacaklar. Onların muvafakati yok” diye açıklıyordu. Şenel, Ergenekon davasının temyizine bakacak Yargıtay 8. Daire üyelerinin de iddianamede ‘örgüt toplantısı’ olarak nitelenen Kent Otel Toplantıları’na katıldıklarını itiraf ediyordu.

ENGİN AYDIN’DAN ŞENEL’E DOĞRULAMA

Kent Otel Toplantıları’nın sekreteryasını yürüten Engin Aydın’ın teknik takibe takılan görüşmeleri de, terör davalarının temyizine bakan Yargıtay 8. Daire üyelerinin toplantılara katıldıklarını doğruladı. Kendisinden katılımcıların listesini isteyen Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer’e Engin Aydın “Yani ispiyonculuk olur kimin ispiyonculuğu mesela bu  davanın gideceği... Yargıtay’daki ceza davasını biliyosunuz 8’inci daire ordaki üyelerin isimlerini nasıl bildirilir...” diyerek listeyi veremeyeceğini anlatıyor. Aydın, Yücel Yener’le yaptığı görüşmede ise listeyi isteyen Tolon için “kimlerle oturup kalkmışız” diyor.

İşte bazı katılımcılar

Kent Otel toplantılarının katılımcıları arasına, çok sayıda yüksek yargı mensubuyla birlikte, 8. Daire üyeleri de bulunuyordu. Engin Aydın’da çıkan listedeki bazı isimler: Yargıtay 8. Daire üyeleri H. Yaver Akdan, Ali Erol Özgenç, Hulusi Özek, Akın Demir, Ali Suat Ertosun (HSYK üyesi) Kadir Özbek (HSYK Başkanvekili), Mustafa Kıcalıoğlu (Yargıtay 4. Hukuk) , Muharrem Coşkun (Yargıtay 2. Ceza) Zekeriya Sevimli (Yargıtay savcısı),  Vehbi Aksoy (Yargıtay 2. Hukuk), Necdet Olcay (Yargıtay 21. Hukuk), Salih Er (Danıştay 5. Daire) Ali Em (Yargıtay 18. Hukuk)

Güzel konuşuyordu!

- 15.09.2008 günü Engin Aydın ile Tolon’un avukatı İlkay Sezer arasında geçen görüşme:

İ.S: Tanıklık talep etsek sizden ne dersiniz?

E.A: Kent toplantıları Şenel Paşa’ya da soruldu. İlhan Selçuk’a da soruldu. Bu muntazaman, periyodik olarak değil zaman zaman yapılan toplantılardı. Hurşit Paşa da çok güzel konuşmalar yapardı o toplantılara geldiği zaman.

İSİMLERİ NASIL BİLDİRİRİZ?

E.A.: Bu toplantılarda bazı isimleri açıklamak son derece... Yani ispiyonculuk olur, kimin ispiyonculuğu mesela bu davanın gideceği... Yargıtay’daki ceza davasını biliyosunuz 8. daire, ordaki üyelerin isimlerini nasıl bildirilir?.. Hurşit Paşanın büyük bi telaşı var demiş ki birini Erdal paşa bana söyledi, ben isimleri bildiri.. Hurşit Paşa’ya çok büyük saygım var, bunu kendine iletin... Ve büyük bi haksızlığa uğradığına da inanıyorum... Ve ordan kahraman olarak da çıkacaklara inanıyorum Şenel Paşa’nın da onun da...

İ.S: Tamam...

star



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,934 µs