En Sıcak Konular

Bahçeli: "Anadolu yeniden fethedilir"

29 Ağustos 2009 18:56 tsi
Bahçeli: "Bozguncuların da bilmesini istediğim şudur; yeri gelirse can feda olsun, Anadolu yeniden fethedilir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisini sokakta arayanların aslında kendilerine hiç bakmayan ve görmeyenlerden oluştuğunu belirterek, “Ülkücülük ve milliyetçilik marjinal bir anlayış ve sokak hareketi değildir, sokakta bulunmamıştır. Sokakta kaybedilmeyecektir. Ama bozguncuların da bilmesini istediğim şudur; yeri gelirse can feda olsun, Anadolu yeniden fethedilir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Partisinin 40’ncı Kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan “Çözülen Ülke Türkiye ve Ülkümüz” konulu konferansta konuştu. Bahçeli, yaklaşık 2 saat boyunca milletvekilleri, partililer ve parti yöneticilerinin katıldığı konferansta son günlerde tartışma konusu olan Kürt açılımına yönelik mesajlar verdi ve ülkücülere seslendi. Bahçeli’nin konuşmasını merhum Alparslan Türkeş’in kızı Selcen Homriş eşi Bursa Milletvekili Hamit Homriş’le birlikte dinledi. Ülkücülere “Tarihi aşıp gelen kutlu davaya gönül vermiş, omuz vermiş, can vermiş kahraman ülküdaşlarım, Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlığı uğruna ölüm karşısında sınav vermiş vefakar Bozkurtlarım”diye seslenen Bahçeli, Türkiye’nin ülkesi, milleti ve devleti ile yüksek risk ve tehditlere maruz kaldığı bir dönemde olduğunu söyledi. ‘Hırpalanan, haysiyeti yara alan yorgun Türk milleti’nin dikkatinin MHP’nin konferansında olduğunu ifade eden Bahçeli, yarın İstiklal Savaşı’nın son adımı olan Büyük Zaferin 87’nci Kuruluş yıldönümünün Zafer Bayramı olarak kutlanacağını hatırlattı.

AKP’Lİ BOZDAĞ’A ERCİYES YANITI
Büyük davaların büyük hayalleri olan adamların omuzlarında taşındığını, büyük başarıların büyük hedeflerin sonucunda ortaya çıktığını kaydeden Bahçeli, “Hayat varlığını sürdürmek isteyen ve bunun gereğini yapanlar mükâfatlandırıcıdır. Ancak gideceği limanı bilmeyenler için fırtınalarla dolu bir deryadır.”dedi. Tarihin henüz basit fikirlerden büyük heyecanlar, küçük heyecanlardan ise büyük ülkülerin doğduğuna şahitlik edemediğini ifade eden Bahçeli, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın “Erciyes’te uluyorsan Ankara’da da Meclis’te de uluyacaksın” sözüne yanıt verdi. Bahçeli, “Erciyes’teki bozkurtun sesini Ankara’da da arayan küçük beyinlerin ve küçük kafaların büyük davaları taşıdığı görülmemiştir” dedi.

“ÜLKÜCÜ ŞEHİTLERİ” ANDI AYAKTA ALKIŞLANDI
Bahçeli, her milliyetçinin ülkücü olmadığını ancak ülkücü olmak için milliyetçi olmanın şart olduğunu belirtti. Ülkücünün durağan, geride kalmış bir hayatın takipçisi olmadığını, ülkücülük yolunun meşakkatli ve çileli bir yol olduğunu söyledi. “Ülkücülük, ‘Vatanım, ha ekmeğini yemişim, ha uğruna kurşun’ diyebilen, diyebilmiş ve diyebilecek yiğitlerin şeref payesidir. Ülkücüler, milletinin kendilerine ihtiyaç duydukları anlarda ortaya çıkarak millet ve vatan sevgisinin sınavını ölüm ve mahkûmiyet karşısında verebilmişlerdir. Onları ve mücadelelerini unutmak asla ve asla mümkün değildir. Şayet bugün sessiz duruyorsak unuttuğumuz için değil, acılarını, mücadelelerini ve aziz hatıralarını yüreklerimizde taşıdığımız içindir”diyen Bahçeli, konuşmasında “ülkücü şehitleri”de isimlerini sayarak andı.

Bahçeli’nin “ülkücü şehitleri” anması salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Bahçeli, “Unuttuğumuz sanılmasın. ‘Çankaya yokuşunda balam’ diye başlayan marşlar kulağımızdadır. Hasretle söylediğimiz ‘Çırpınırdı Karadeniz’ hala dilimizdedir. Yollar, kaldırımlar, yurt odaları, okul binaları, kahvehaneler, mahkeme salonları, nezarethaneler, hastane koridorları onbinlerce ülkücünün hatıralarının en yakın tanıklarıdır” diye konuştu.

“TARİH GÖREVİMİZİ BİR KEZ DAHA HATIRLATIYOR”
Yola çıkarken “Horon kadar Karadeniz zeybek kadar Egeyiz, Karşılama kadar Trakyalı, halay kadar, bar kadar, semah kadar Doğuyuz, Güneydoğuyuz Anadolu’yuz’ dediklerini ifade eden Bahçeli, ülkücülere “Şimdi tarih size görevimizi bir kez daha hatırlatıyor. En zor şartlar altında bile olsanız bütün kalbimle sizlere inanıyorum ki; Bayrağa yine sahip çıkacaksınız.

Vatana yine sahip çıkacaksınız. Başka yerde aramayın. Aradığımız bizde. Ecdadınızda ne varsa sizde de var. Kendinize inanın ve güvenin. Onlar başardı, siz de mutlaka başaracaksınız” diye seslendi.

ÜLKÜCÜLERE ‘ÜLKÜCÜLÜK’ DERSİ
Ülkücülüğün Türk milliyetçiliğine dayanan yalnızca ideolojik bir duruşun ve tavrın sahibi olmadığını kaydeden Bahçeli, ülkücü görünmenin kolay, ülkücü olmak ve kalmanın ise zor olduğunu belirtti. ‘Ülkücüyüm’ demenin şartları ve sorumluluğunun ağır olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:
“Ülkücüyüm demek ve ülkücü olarak yaşamak için; Büyük Türk milletinin bekası ve yüceltilmesi ülküsüne, hiç bir tereddüt bırakmaksızın gönülden bağlılığa, Milliyetçi-ülkücü davayı milli emanet kabul ederek, etik dışı ilişki ve tuzaklardan esirgeyecek yüksek bir vicdana, ahlâkına ve vicdanına emanet edilmiş davayı ikbal için istismara yeltenmeyecek mizaç ve karakter olgunluğuna, millet varlığının asırlar içinde İslam’ın emrettiği erdemle kaynaştırdığı kusursuz ahlak ve fazilete, Türk milliyetçiliği siyasal çizgisini takip etme konusunda tereddüt göstermeden ulaşılmış sadakate, sahip olduğu maddi varlıklarını açıklayabileceği helal kazanç anlayışına, ülkücü iradenin temeli olan lidere, teşkilata ve doktrine saygı ve sadakatin gerektirdiği öz disiplin ve dayanıklılığa, milli bekanın devamında yol ayrımına gelindiği, ve çarenin tükendiği anlarda kendinden vaz geçecek ilahi fedakârlığa, Türk milletinin bekası için lazım olan mücadeleyi sürdürebilecek sabır, azim, sükunet, kararlılık, alçak gönüllülük, fedakarlık, cesaret gibi çok özel hasletlere, sahip olunmalıdır.”

“BU SİNSİ KUŞATMAYI AŞMALIYIZ”
Bahçeli, Türk milletinin son yıllarda yaşadığı ‘beka düzeyindeki tehditler’in milliyetçilere ve ülkücülere önemli görevler yüklediğini ifade etti. ‘Haçlı hayalleri’nin Sevr’den sonraki ilk fırsatı yakaladığını belirten Bahçeli, yeni sömürgeciliğin milli kültürleri tahrip etmek istediğini kaydetti. Hedeflenenin ‘kimliksiz, insan yığınlarından ulaşan, kolay idare edilebilir bir dünya’ olduğunu da belirten Bahçeli, bu yıkım sürecinin ‘toplumsal ötenazi’ye doğru yol aldığını söyledi. Tarihin hiçbir döneminde ‘yeni küresel emperyalizm’in bu kadar pervasız olmadığına dikkat çeken Bahçeli, yeni dünya düzeninin önündeki en büyük engelin milli devletler ve güçlü millet oluşumları olduğunu kaydetti. Bahçeli, “Bugün haritada aramızda mesafe bulunan Washington, Brüksel, Londra, Paris, Erivan ve Erbil sanıldığı gibi uzaklarda değildir. Bu başkentlerin temsilcisi işbirlikçi zihniyetler aramızdadır ve maalesef topluma yön verecek mevki ve makamlardadır. Fabrikada iş adamıdır, mecliste politikacıdır. Üniversitede öğretim üyesi, cemaatin güvendiği kanat önderidir. Medyada patron, gazetede köşe yazarı, devlette bürokrattır” diye konuştu.

“DEVLET BİR AVUÇ EŞKİYAYI İNİNDE YOK ETMEKTEN ACİZ DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ”
“Şark meselesi” adı verilen tarihi emellerin günümüzde “Truva atı” görevini şimdiki yöneticilerin üstlendiğini kaydeden Bahçeli, şöyle konuştu:
“Bu zihniyet, Türk milletini çözmek, Türk devletini bölmek için dayatma projeleri üreten güçlerle ‘kutsal bir ittifak’ halindedir. Türkiye’de uygulanan küresel bir operasyonun son aşamalarına gelindiği anlaşılmaktadır. İşbirlikçi bu iktidarın yönetiminde; Avrupalı milletimizi, Ermeni tarihimizi, aşiret reisleri devletimizi sorgular hale gelmiştir. Her gün başka bir başkentten gelen taciz, azar, aşağılama ve alay hükümet tarafından sineye çekilmektedir. 600 yıl dünyayı titreten kudret, bir avuç eşkıyayı ininde yok etmekten aciz duruma düşmüştür. Türkiye her yönden kuşatılmakta, iç ve dış güvenlik sorunları giderek ağırlaşmakta, milli değerlerimiz hor görülmekte, milli kimliğimiz tartışılmaktadır. Karşımızdaki tehlike, çok yakın, çok büyük ve çok ciddidir.”

“SAKIN ALDANMAYIN, YANLIŞ HESAP YAPMAYIN”
Türkiye’nin içine düştüğü ‘sinsi kuşatmayı’ yaracaklarını, Türk milletini içine düştüğü darboğazdan kurtaracaklarını belirten Bahçeli, “Dün Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da gördük. Emeller aynı, yöntemler benzer, işbirlikçiler tanıdık. Buradan hepsine sesleniyorum: Sakın aldanmayın. Yanlış hesap yapmayın. 94 yıl önce bu hatanın bedelini Çanakkale’de ödediniz. 87 yıl önce Türk’e kefen biçmenin bedelini İzmir’de ödediniz. O günkü ruh ölmedi, bugün burada bu salonda yaşıyor. Hevesiniz boşuna, çabanız beyhudedir... İşte Çanakkale’yi geçilmez yapan ruh bütün asaletiyle bu salondadır. Milli Mücadeleyi gerçekleştiren inanç bugün dimdik bu salondadır. İhanet çemberi ve kuşatma mutlaka kırılacaktır. Türk Milleti mutlaka selamete çıkarılacaktır.”diye konuştu.

“YERİ GELİRSE ANADOLU YENİDEN FETHEDİLİR”
Gördükleri tehlikeler ve tehditler konusunda milleti uyarmakla yükümlü olduklarını dile getiren Bahçeli, çağrılarının ‘kardeşlik ve birlik’ çağrısı olduğunu belirterek “Siyaseten yollar kapanmamıştır. Bu yolu, bütün imkan ve vasıtaları ile kullanacağız” dedi. Ülkücülere “Her milliyetçi ve ülkücü; Türkiye Cumhuriyeti’nin meşakkatle kazandığı hak edilmiş ve çağdaş bir değer olan demokrasiye sonuna kadar bağlı olmalıdır. İnsanın insan olması sıfatından kaynaklanan, temel hak ve hürriyetlere saygı duymalıdır” diye seslenen Bahçeli, yürüttükleri mücadelede ülkücülerin demokratik zemini kullanacağını, başka mecralarda yer almayacağını kaydetti. Bahçeli, şunları söyledi:
“Bugün partimizi sokakta arayanlar aslında bize hiç bakmayan ve hiç görmeyenlerden oluşmaktadır. Ülkücülük ve milliyetçilik marjinal bir anlayış ve sokak hareketi değildir. Sokakta bulunmamıştır. Sokakta kurulmamıştır. Sokakta kaybedilmeyecektir. Türkiye’ye düşündüğümüz bütün iyilik ve güzellikler için sokakta değil iktidarda olacağız. İktidar olmayı hedefleyeceğiz. Türk devleti ve milleti güçlüdür. Başımızdaki her belayı defedecek imkânları vardır. Yeter ki bu gücü kararlılıkla harekete geçirecek, kullanabilecek bir siyasal iktidar işbaşında olsun. Aşılmayacak hiçbir zorluk yoktur. Ancak bozguncuların da bilmesini istediğim şudur: Yeri gelirse, can feda olsun, Anadolu yeniden fethedilir.”

“ALDIĞINIZ SANCAĞI HEDEFE TAŞIYINIZ”
Türk milliyetçileri ve ülkücülerinin oynanan oyunları ve tuzakları iyi bilmesi gerektiğini, ‘ihanet projesi’nin hedefinin Türkiye Cumhuriyeti’nin milli devlet niteliğini kaybetmesi ve üriter yapının sulandırılması olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, konuşmasını söyle sürdürdü:
“Biz, doğulusunu da, batılısını da, kuzeylisini de güneylisini de, Alevisini de Sunnisini de alacak kadar büyük sevgilerle dolu bir davanın savunucularıyız. Biz herkesi büyük Türk milletinin saygıdeğer bir evladı olarak görüyoruz. Bütün samimiyetimizle ve muhabbetle herkese elimizi uzatıyoruz. Ancak bölünme gayreti içerisinde olanları da affetmemizin mümkün olmadığını da buradan açıklıyoruz. Bu konuda, Türkiye’nin milli birliğini ve kardeşlik hukukunu korumaya yeminli olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu çağrımıza kulak verilmesini bekliyoruz. Ve inanıyoruz ki, çağrımız cevap bulacak aziz milletimiz, yurdumuzun her köşesinden ayağa kalkarak; Üzerine örtülmeye çalışılan kefeni bir kader olarak kabul etmeyecektir. Ve karar vakti gelmiştir: Ya kardeşliğimizin sarsıldığı, kavga ve kargaşanın içinde kimlik buhranları ile boğuşacağız. Ya da Türk milletine mensubiyetin gurur ve sevincini şerefle ve huzur içinde yaşayacağız. Sizlerden isteğim odur ki; Bu kutlu bir yolcuktur. Durmayınız, dönmeyiniz, düşmeyiniz, yorulmayınız. Aldığınız sancağı hedefe taşıyınız.”

“BOZKURT OLUR ENGELLERİ AŞARIZ”
Ülkücülere “Bu salondan haykıracağınız ses şu olmalı; bir büyük bir aileyiz, biz büyük Türk milletiyiz, ne oyuna geliriz ne de oyun oynatırız, Bozkurt olur engelleri birer birer aşarız”diye seslenen Bahçeli, ülkücülerin her eve her insana ulaşarak kendilerini tanıtmalarını da istedi. MHP lideri konuşmasını, “Dedem Korkut’tan ilhamını aldığım yeni bir “Hayır Duası” ile konuşmamı tamamlıyorum. Hak Taala, Dirliğimizi bozmasın, birliğimizi dağıtmasın. Hilalimizi karartmasın, kılıcımızı köreltmesin. Sancak yere düşmesin, Bayrak leke tutmasın. Ülkümüzün yolunu açık etsin. Durdurmasın, düşürmesin, döndürmesin. Türklüğün ömrünü daim etsin. Rüzgarı hiç tükenmesin, Ezelden gelmiş, ebede gitsin. Varsa bir kusurumuz affetsin, Şehitlerim, yiğitlerim, analarım, bacılarım haklarını helal etsin. Gönlünüzden ülkü, yüreğinizden sevgi, kalbinizden inanç eksilmesin. Nice asırlara doğru, yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Ne mutlu Türküm diyene.”sözleriyle tamamladı.

Zaman



Bu haber 883 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs