En Sıcak Konular

Anma yürüyüşü Öcalan gösterisine dönüştü

29 Ağustos 2009 15:58 tsi
BATMAN’da DTP öncülüğünde düzenlenen meşaleli yürüyüş teröristbaşı Abdullah Öcalan gösterisine dönüştü. Öcalan posterleri açarak, terör örgütü PKK lehine slogan atılın yürüyüşün ardından bir grup, bir işyerine molotof attı.

Batman’da 4 yıl önce belediye önünde çıkan bir arbedede polisin açtığı ateş sonucu öldüğü ileri sürülen Hasan İş’i anmak için dün gece DTP öncülüğünde meşaleler eşliğinde anma yürüyüşü düzenlendi. DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanı Nejdet Atalay, DTP İl Başkanı Ahmet Sormaz ile yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş, DTP il binası önünde başladı. Atatürk Parkı’na yapılan yürüyüş sırasında teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri açılarak sık sık, ‘Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız’, ‘Her Kürt gerilla doğar’, ‘Barışın elçisi İmralı’da’ sloganları attı.

Polis, yürüyüşün izinsiz olduğu yönündeki uyarılarına rağmen grup Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. DTP İl Başkanı Ahmet Sormaz, öldürülen Hasan İş’in ağabeyi Selim İş ve İş ailesinin avukatı Ferhan Bayındır açıklama yaptı. Avukat Bayındır, Hasan İş’in faillerinin henüz tespit edilemediği belirterek, “Kürt sorunu çözülmüş olsaydı Hasan İş bugün yaşıyor olacaktı. Failler henüz bulunamadı” dedi.
Basın açıklamasının ardından dağılan bir grup 2’inci cadde üzerinde bir giyim mağazasına molotof kokteyli attı. Yangın büyümeden önlenirken, polis molotoflu saldırıyı düzenleyenleri yakalamak için başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Hürriyet



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,404 µs