İran ile ilgili Türkiye'den ne talep edildi? | " /> İran ile ilgili Türkiye'den ne talep edildi? | "/>

En Sıcak Konular

İran ile ilgili Türkiye'den ne talep edildi?

29 Ağustos 2009 11:50 tsi
İran ile ilgili Türkiye'den ne talep edildi? Hapishanede, “Yol Haritası” adını verdiği, 160 sayfalık el yazısı notlarından bir bölümü daha belli olan Öcalan, olay yaratacak iddialarda bulundu.

Kürt sorununun çözümüne ilişkin iki defterden oluşan 160 sayfalık yol haritası hazırlayan terörist Abdullah Öcalan, avukatlarıyla yaptığı son görüşmede “Ortak vatan, Türkiye ve Kürdistan’dır” dedi.

Öcalan’ın çarşamba günü İmralı Cezaevi’nde avukatlarına yaptığı ve terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı tarafından dün yayımlanan açıklamaları özetle şöyle:

NE YAPACAKLARI BELLİ DEĞİL: Buraya atılma nedenim, koşullarımla bağlantılı olarak ele alınmalıdır. Üst solunum yollarında bir sıkışma, tıkanma var, zorlanıyorum. Burası işkenceden beterdir. Ne yapacakları da belli değildir.

BENİ BURADA NE KADAR TUTARLAR: Beni buraya getiren komplo NATO gladiosunun işidir. Bu işin içerisinde Yunan gladiosu da var, Amerika’nın CIA’sı var, İngiltere’nin MI6’sı var. Bunların akıl hocalığını da İngiltere yapıyor. Amerika beni Türkiye’ye teslim ederken Türkiye’den İran’la ilgili taleplerini karşılayacağını hesaplamıştı.

Ama Türkiye buna uymadı. Yunanistan ise benim teslimim karşılığında Türkiye’nin kendisine Ege adaları ve Kıbrıs’ta taviz vereceğini düşünüyordu.

Türkiye hiçbir şey vermedi. O nedenle burada tutulmam meçhul hale geldi. Beni buraya getiren güçler beni burada ne kadar tutarlar belli değil.

MHP, ABD’NİN DESTEĞİNİ YİTİRDİ: Erdoğan, bir-iki tehditle geri adım atmamalıdır. Mustafa Kemal’i bu yüzden önemsiyorum. Mustafa Kemal kısa bir süre için de olsa bunlara tavır göstermişti, ama Başbakan Erdoğan’da bu ne kadar olur bilemem. Bahçeli bu açılıma sert bir şekilde karşı çıkıyor. Bu sürecin kendi yönünden en iyi farkında olanlardan birisi Bahçeli’dir. Genelkurmay da açıklama yapıyor. Bunları söylemek zorunda hissediyor kendini. Bahçeli’nin bu kadar sinirlenmesi, çözüme karşı çıkması gayet doğaldır. Çünkü Amerika’nın desteğini yitirmiş durumdadır. Bunlar yirmi otuz yıl önce binlerce solcu öldürdüler.

SOL BİR ŞEY ANLAMIYOR: Türkiye’de sol da bir şey anlamıyor, bunlar ne yapıyorlar? Zaten solun bazı kesimleri de Ergenekon’un birer parçası haline geldi. Siyaset yapmasını bilmiyorlar.

SAVUNMA GÜVENLİK SİSTEMİDİR: “Öz savunmaya” ilişkin görüşlerim basında olumsuz değerlendirilmiş. Türkiye’de 200 bin özel güvenlikçi var. Benim söylediğim ordu içinde ordu değil, ayrı bir ordu da değil. Söylediğim şehirde, mahalle sakinlerinin seçtiği zabıta tarzında olabilir. Köylerde de köy halkının seçtiği, milis tarzında, milis diyebileceğimiz güvenilir kişilerden oluşan bir güvenlik birimi, bir güvenlik sistemi de diyebiliriz. Bu şimdi değil ta ilerisi için söylediğim bir konudur. Bunun için kimse bana kızmasın, yanlış da anlamasın, eninde sonunda da bu noktaya gelinecek.

20 MİLYON KÜRDÜN DİLİ NE OLACAK?: Tamam, devletin resmi dili Türkçedir, ama 20 milyon insanın dili ne olacak? Bu 20 milyon insan hayvan değil ya. Dil diyorsunuz eğer dili örgütlemezseniz, dili kullanmazsanız, dili eğitmezseniz, gazete, radyo, televizyonlarda her gün işlemezseniz, eğitimde kullanmazsanız dili nasıl geliştireceksiniz?

CUMHURİYET DEMOKRASİYLE DONATILACAK: Ortak vatan, Türkiye ve Kürdistan’dır. Kürtler hem Türkiye’yi hem de Kürdistan’ı ortak vatan olarak kabul edecekler. Türkler de hem Türkiye’yi hem de Kürdistan’ı ortak vatan olarak bilecekler. Kürdistan kelimesi de bana ait bir kelime değil. Selçuklu Sultanı Sencer tarafından ilk kez kullanılmış. Tarihsel bir kavramdır. Şu anda zaten cumhuriyet var. Sıra geldi cumhuriyetin demokrasiyle donatılmasına.
 
 
Yol Haritası’na Öcalan tarifi
Yol haritası demokratiktir, birleştiricidir, bütünleyicidir. Türkiye halklarına, Türkiye demokrasisine hizmettir. Hatta İçişleri Bakanı Türkiye modeli diyor, işte yol haritası, çözüm için Türkiye modeli budur.

Ben yol haritasını 160 sayfa olarak hazırladım. 600 sayfa da savunmanın “Ortadoğu Kültürünü Demokratikleştirmek” kısmını yazdım. Toplam 760 sayfa. Hepsini cezaevi idaresine teslim ettim.

Milliyet



Bu haber 1,362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,357 µs