En Sıcak Konular

Yunan medyası Cimbom'dan çekiniyor

28 Ağustos 2009 21:27 tsi
Yunan medyası, Panathinaikos'un 2000 yılında UEFA kupasını kazanmış ve Türkiye'nin en güçlü takımlarından Galatasaray'la aynı grupta mücadele edeceği yorumunda bulundu.

Hollandalı Teknik Direktör Henk Ten Kate, "Gruptan çıkmayı hedeflediklerini" söyledi.

Yunan televizyon ve internet sitelerinin bir kısmı "Panathinaikos'un kendi gücüne denk bir kura çektiği" değerlendirmesinde bulunurken, bir kısmı da "zor bir kura" olduğu görüşünü dile getirdi. Haberlerde, "Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük takımlarından biri olması bir yana, 2000 yılında UEFA kupasını kazanan tek takım olduğuna" dikkat çekildi. "Cim-Bom'un stadı, yakıcı Ali Sami Yen" denilen haberlerde, Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın Kate ile Barcelona'da çalıştıkları hatırlatıldı.

Galatasaray, daha önce Yunan takımlarıyla dört defa karşılaştı. Bunlardan 3 galibiyet ve 1'de yenilgi aldı. Cim-Bom, Avrupa maçlarında Olympiakos'u iki defa saf dışı bırakmayı başarmıştı. Bu arada geçen hafta başlayan Yunan Süper Ligi'nde Panathinaikos, deplesmanda Ergotelis'i 3-0 yenerek sezona iyi bir başlangıç yaptı.

Yunanistan'ın en köklü kulüplerinden biri olan Panathinaikos, 1908 yılında kuruldu. Yunanistan'da Panathinakos ile Olympiakos arasında uzun yıllardan bu yana ezeli bir rekabet var. İki takımın derbi maçlarında çıkan olaylar karşılaşmalara damgasını vururken, taraftarlar arasında çok ciddi kavgalar gündemi meşgul ediyor.

KETE'DEN YUNAN FANATİKLERE CEVAP

Teknik Direktöre Henk Ten Kate, takımının grubunu değerlendirdi. Kate, "6. gruptan lider olarak çıkmayı hedefiyoruz. Zirveden başka düşüncemiz yok" dedi. Kate şöyle konuştu: "Grup çok imkanlar sunuyor. Hedef, gruptan birinci çıkmak. Birinciliği başaramıyorsak, en az ikinci olmalıyız. Bu süreçte bunun ne kadar realist olduğunu göreceğiz. Avrupa'da şampiyonluğu hedefliyorum."

Türk ve Yunan takımları arasındaki maçların kendine özgü durumuna ilişkin bir soru üzerine Kate, futbol yerine gerginlik düşünen fanatiklere ilginç bir cevap verdi: "Türk ve Yunan takımları arasındaki maçların arkasında gizlediği özel durumu biliyorum. Ancak karşılaşacağımız takıma önem vermeliyiz, hangi ülkeden olduğuna değil."

VEKRİS: İŞLER DEĞİŞTİ, MAÇLARDA OLAY ÇIKMAZ

Kulüp Başkan Yardımcısı Yannis Vekris de bir radyoya, "Takım, maçları ciddiye alması halinde turdan çıkabilir. Geçilebilir bir grup" değerlendirmesinde bulundu. 2004'ten bu yana Panathinaikos'un Yunanistan'da şampiyon olamadığını hatırlatan Vekris, "Avrupa'dan önce Yunanistan'da şampiyon olmayı hayal ettiğini" söyledi.

Galatasaray'la aynı grupa düşmelerinin kendisini düşündürüp düşündürmediğine ilişkin ise Vekris, "Futbol anlamında bir problemim yok. Ancak siyasi-toplumsal alanda Galatasay maçlarının bir boyutu var." açıklamasında bulundu.

Daha önce Fenerbahçe ile oynadıkları maçı ve çıkan olayları hatırlatan Vekris, "İşlerin değiştiğine inanıyorum. Maçların sorunsuz tamamlanması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz."

 
aa




Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,549 µs