En Sıcak Konular

Erdoğan'dan IMF için yeni tarih

28 Ağustos 2009 20:03 tsi
Erdoğan'dan IMF için yeni tarih
Milli Eğitim Bakanlığı ile İMKB arasında eğitim yatırımları konusunda işbirliğini içeren 5. protokolün imza törenine katılan Erdoğan, İMKB binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, IMF ile görüşmelere ilişkin, ''Ekim'de İstanbul'da yapılacak IMF Toplantısı ile orada zannediyorum belirli bir konuma gelmiş olur. Yani oraya kadar süreç devam eder'' dedi.   

Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) arasında eğitim yatırımları konusunda işbirliğini içeren 5. protokolün imza törenine katılan Erdoğan, İMKB binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

IMF ile gelinen son noktaya ilişkin soru üzerine, Erdoğan, son noktada arkadaşlarının çalışmaları devam ettirdiklerini söyledi.

Erdoğan, ekimde İstanbul'da IMF 2009 Yılı Toplantısı'nın yapılacağını ve şu anda yoğun bir şekilde Cemil Topuzlu-Lütfi Kırdar arasında muhteşem bir eser meydana getirildiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

''Ora da İstanbul'un en büyük kongre merkezi oluyor. 3 bin 500 kişilik ana toplantı salonu, aynı anda 850 toplantının yapılabileceği salon ve bütün bunların yanında 5 tane daha yine büyük sayılabilecek ebatta salonlarla Türkiye bu tür organizasyonlarla çok iddialı bir konuma geldi. Öbür tarafta Haliç Kongre Merkezi yine aynı durumda... Ve böylece, bu, IMF toplantısı ile orada zannediyorum belirleyici bir konuma gelmiş olur. Yani oraya kadar süreç devam eder.''

Bir gazetecinin, ''Oradan önce anlaşma beklentisi var mı'' sorusuna da Erdoğan, ''İnşallah'' yanıtını verdi.

-''HALKINI KUCAKLAYAN BİZİZ''-

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Ulusa sesleniş konuşmanızda, önceki konuşmalarınıza nazaran daha kucaklayıcı bir tutum sergilediğiniz yönünde yorumlar yapıldı'' şeklindeki ifadesi üzerine, şöyle konuştu:

''Bu kadar kucaklayıcı olmasaydık milletimiz bizi kucaklar mıydı? Bak, Türkiye'nin 7 bölgesinde 1. partiyiz. 81 vilayetin 61'inde birinci, diğerlerinde ikinci partiyiz. Ana muhalefet liderleri bakıyorsunuz buralarda yoklar. Demek halkını kucaklayan biziz. Halkımızla kucaklaşıyoruz. Kucaklaşmaya da aynı şekilde devam edeceğiz. Milletimizin efendisi değil hizmetkarıyız, kölesiyiz... Ama zaman zaman belki böyle bizim de sıkıntılı olduğumuz veya sabrı taşıran anlar olduğunda belki çıkışlarımızda sertlikler olmuş olabilir. Doğrudur ama geneli itibariyle öyle bir tonda değil.''

-''NE GEREKİYORSA YAPIN''-

Bir gazetecinin, ''Bahçeli'ye ne konuda dava açacaksınız?'' sorusu üzerine, Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''hakarete varan ifadeleri olduğunu, bunlara aynı dilde cevap verme durumuna düşemeyeceklerini'' kaydetti.

Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuk devleti içerisinde arkadaşlarının çalışmalarını yaptığını ve ''Buralarda hakaret içeren ifadeler var. Bundan dolayı manevi tazminat davası açılması isabetli olacaktır'' dediğini belirterek, kendisinin de ''Ne gerekiyorsa yapın'' dediğini aktardı.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Hukuk devleti içinde artık bunları çerçeve içerisinde çözmek, çünkü masaya oturmak ve yahut da işin koordinesini yapan arkadaşlarımızın kendilerini ziyaret etme taleplerine dahi sıcak yaklaşmayan, ama her türlü hakareti rahatlıkla yapmayı kendileri için meşru gören bu tür insana bu hakaretleri devam ettirdiği sürece bizim de müracaat edeceğimiz tek kapı olacaktır. O da yargı kapısıdır. Hukuktur ve hukukla gereği neyse bunun yapılmasının en uygun yol olduğunu düşünüyoruz... Ve bir dil münakaşası, hakaret münakaşası içerisine girmeyi düşünmüyoruz. Bu sürecin içerisinde de olmayacağız. Arkadaşlarıma da aynı şeyi söyledim. Sadece biz yaptıklarımız neyse bunları anlatacağız.''

Bir gazetecinin, ''demokratik açılım paketi...'' demesi üzerine, Başbakan Erdoğan, ''Demokratik açılım paketi değil, demokratik açılım süreci. Kısa, orta vadede pazartesi günü bu işin koordinesini yürüten Bakanım Beşir Bey, geniş bir basın toplantısı yapacak. Ve şu ana kadar yaptığı çalışmaları, süreci de anlatmak suretiyle orada basınımızı ve milletimizi bilgilendirmiş olacak'' diye konuştu.

aa

 

 



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,795 µs