En Sıcak Konular

Cindoruk'tan ilginç uyarı

28 Ağustos 2009 15:02 tsi
Cindoruk'tan ilginç uyarı 
Demokrat Parti (DP) lideri Hüsamettin Cindoruk, demokratik açılım tartışmalarına katılarak, ilginç bir uyarıda bulundu.

Hükümeti açılımın içeriğini dolduramamakla, muhalefet partilerini ise aşırı şiddetli beyanlar vermekle eleştiren Cindoruk, ülkeyi 12 Eylül 1980 darbesine götüren sürecin de böyle başladığını savundu. Taraflara sağduyu telkini yapan Cindoruk, "'Bizim çağrımız sadece vatanın bütünlüğü içindir. Kürt milliyetçiliğinin karşısına Türk milliyetçiliğiyle çıkarsanız milliyetler çatışması çıkar" dedi.

DP lideri Hüsamettin Cindoruk ve Anavatan lideri Salih Uzun, bütünleşme sürecinde ortak açıklamalar yapmaya devam ediyor. Anavatan Genel Merkezi'nde basının karşısına çıkan ikili, gündemdeki konuları değerlendirdi. Kürt açılımıyla ilgili açıklamalar yapan Cindoruk, demokrasiden ve demokrasiyle yönetilen bir cumhuriyetten yana olduklarını dile getirdi. DP Genel Başkanı, demokrasinin kabul etmeyeceği bir açılımı kendilerinin de kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

İki parti adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Anavatan lideri Salih Uzun ise açılım tartışmalarına 'Ramazan arası' verilmesini istedi. Tartışmanın bayram sonrasına bırakılmasının daha doğru olacağını ifade eden Uzun, "Herkes sakinleşsin, herkes kendine gelsin. Şimdi feda edeceğimiz birkaç hafta, eğer siyasi tartışma üslubumuzun normalleşmesine imkân sağlarsa, Türkiye'nin onlarca yıl kazanmasına vesile olabilir." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un 30 Ağustos mesajını da değerlendiren Uzun, "Açıklamanın bütün partiler tarafından TBMM'de memnuniyetle karşılanmasının izahı mümkün değildir. Nasıl olmuştur da bütün taraflar Genelkurmay Başkanının ifadesinde kendi görüşlerini bulabilmişlerdir" şeklinde konuştu.

Konunun çözümüyle ilgili inisiyatif geliştirme riskinin TSK'ya ihale edilmemesi gerektiğini dile getiren Uzun, "TSK görevini başarıyla yapmıştır. Bundan sonrası iktidarıyla, muhalefetiyle sivil siyaset alanının sorumluluğudur" dedi.

(CİHAN) 



Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,328 µs