En Sıcak Konular

Çatışmalar sürüyor: 1 asker yaralı

28 Ağustos 2009 14:17 tsi
TUNCELİ’de PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli sürdürülen operasyonda, zaman zaman şidetli çatışmalar yaşanıyor. Tunceli merkez Alacak Köyü kırsalındaki çatışmada 1 asker yaralandı.

Tunceli’de güvenlik güçleri, eylem hazırlığındaki teröristleri etkisiz hale getirmek için 4 gün önce başlattığı operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, 4’üncü Komando Tugay Komutanlığı, Hozat İlçesi’ndeki 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı birliklerin katıldığı operasyonda dün gece büyük hareketlilik yaşanırken, Tunceli semalarında son dönemlerin en yoğun helikopterler trafiği görüldü.

Tunceli merkez, Pülümür, Ovacık, Nazimiye, Hozat ilçelerinin kırsal kesimi, ormanlık alan ve derin vadilerde hava destekli sürdürülen operasyonlarda dün gece Tunceli merkez Alacacak Köyü kırsalı ve Kutuderesi Vadisi’ndeki teröristlerin bulunduğu alanlar gece görüşlü Süper Kobra tipi helikopterler tarafından gece boyunca bombalandı. Bölgeye indirilen komandolar teröristlerle sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada 1 asker yaralandı. Yaralı asker helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Çatışmadan kaçan PKK’lıların ardından yapılan aramada teröristlere ait 2 sırt çantası, bol miktarda yaşam malzemesi, örgütsel doküman ele geçirildi. Alacak ile Kutuderesi kesiminde teröristlerin askerlerin geçiş yollarına tuzakladığı el yapımı ve basma düzenekli uzaktan kumandalı patlayıcılar da bulunarak imha edildi.
Pülümür ile Nazimiye arasındaki Kızılmescit Bölgesi Bezik Ormanları’nda gece boyunca çatışma yaşanırken, bölgeye Sikorsky helikopterlerle takviye birlikler gönderildi. Askeri yetkililer, dün gece boyunca Kutuderesi Vadisi’nin kuzey kesimlerinde iki ayrı bölgede kalabalık terörist grubuyla sıcak temas sağlandığınını ve çatışmanın sabah saatlerine kadar sürdüğünü belirtti. Yetkililer, bölgenin derin vadiler ve ormanlık alandan oluştuğunu belirterek, çatışmadaki ölü ve yaralı sayısının henüz netlik kazanmadığını söyledi.



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,545 µs