Çözümün muhatabı Öcalan'dır' | " /> Çözümün muhatabı Öcalan'dır' | "/>

En Sıcak Konular

DTP: 'Çözümün muhatabı Öcalan'dır'

28 Ağustos 2009 14:12 tsi
DTP: 'Çözümün muhatabı Öcalan'dır' DTP’li Aysel Tuğluk, "Kürt sorunuyla ilgili çözümün muhatabı Öcalan'dır" derken, DTP'li Ahmet Türk, 1 Eylül'de meydanlarda olacaklarını söyledi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorunun muhatapsız ve diyalogsuz çözülemeyeceğini söyleyerek, “Biz bir çözüm istiyoruz. Bunun en büyük acısını, bedelini Kürtler ödedi. Ama böyle ufak tefek adımlarla bu kadar ciddi bir sorunu çözemezsiniz. Bir çözüm olacaksa bu halkın iradesini tanımak zorundasınız. Bu halkın örgütlü gücünü tanımak zorundasınız. Onlarla oturup konuşmak zorundasınız. Bu da çok açıktır. Çözümün muhatabı Öcalan’dır” dedi.

DTP’nin 1 Eylül günü Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği, ‘Onurlu bir barışa evet’ mitingi için merkez Kayapınar İlçesi’nde bildiri dağıtıldı. DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, İl Başkanı Fırat Anlı, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin bildiri dağıttı. Ardından halk toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorunundaki gelişmelere değinip, “Bu süreçte kim siyasal iradesini ortaya koyarsa başarılı olacaktır. Kim iradesini cesurca ortaya koymazsa aşılıp gidecektir. Biz hep şunu ifade ettik. Kürt sorununun barışçıl demokratik çözümünde koşullar olgunlaşmıştır” dedi. Tuğluk, şunları söyledi:

MUHATAP ÖCALAN

“Kürt sorunu muhatapsız ve diyalogsuz çözülemeyecek” diyen Tuğluk, “Biz bir çözüm istiyoruz. Bunun en büyük acısını, bedelini Kürtler ödedi. Ama böyle ufak tefek adımlarla bu kadar ciddi bir sorunu çözemezsiniz. Bir çözüm olacaksa bu halkın iradesini tanımak zorundasınız. Bu halkın örgütlü gücünü tanımak zorundasınız. Onlarla oturup konuşmak zorundasınız. Bu da çok açıktır. Çözümün muhatabı Öcalan’dır” dedi.

1 EYLÜL'DE MEYDANLARDAYIZ

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk Kürt açılımıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor. İşte konuşmasından satır başları:

- Fırsatların en doğru şekilde değerlendirmesi için çabalarımızı ortaya koyduk. Hükümetten de gerçekten barışı esas olan kararlı bir duruşu ortaya koymasını bekliyoruz.
 
- Eğer bu kararlılığın gösterilmediği takdirde barışın çok zor olacağını biliyoruz. Her kesimin ve herkesin düşüncesi alınarak, barışçıl sürece katılacak bir yöntemi ortaya koymamız gerekmektedir.
 
- Açılımdan söz ederken gerçekten başından beri bir şeyi söyledik. Toplumun bütün hassasiyetleri göz önünde tutulması gerekir. Ancak bugün barış için yüz binleri meydanlara davet ederken, barış sesimizi dünyaya duyurmak isterken, diğer taraftan bugün on binlerin katıldığı, Dersim’de operasyonların sürdürülmüş olması, halkımızın inançlarında azalma olduğu görülmektedir.
 
- Eğer gerçekten barış önemliyse ve barış için yola çıkılıyorsa, operasyonların durması ve Kürt halkının da hassasiyetlerinin göz önünde bulunması lazım.
 
- 1 Eylül’de meydanlarda olacağız, partimizin halkımızın düşüncesini ortaya koyacağız, taleplerimizi dile getireceğiz. 1 Eylül dünya gününü çok önemli görüyoruz. Diyarbakır’da yapacağımız miting halkımızın sesi olacaktır. Bu ayın Ramazan Ayı olduğunu biliyoruz, ama inanın ki barışta Ramazan ayı kadar önemlidir. Kanın, acıların sona ermesini istemek önemli bir gündür.
 
- Ben bu duyarlılıkla halkımızın bu barış çabalarına destek vereceğine inanıyoruz. Barış sesimizi bütün dünya görmeli. Bu halkımızın düzenlediği bir barış mitingidir. 


“30 yıldır denenen yöntemlerle bu sorunu bitiririz dememin mümkün olmadığını hep ifade ettik. Gelin bu sorunu diyalogla çözelim dedik. Bugün bunun koşullarının oluştuğunu gördük. Devletin içinde bir kesim bu sorunun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğinin farkında. Artık herkes Kürt sorununda yeni bir sürecin başlaması gerektiğini söylüyor, kendilerince bir çözüm öneriyorlar. Nedir bu, muhatapsız olarak bir takım hakları vererek bunu böyle kapatalım diyorlar. Öcalan’ın koşullarını düzeltelim, yanına birkaç tane tutuklu götürelim, köy isimlerini eski haline getirelim, Kürdoloji enstitüleri açalım. Kamu kurumlarında Kürtçe konuşmanın önü açılsın. İşte planları bunu içeriyor.”

Hürriyet



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,164 µs