Daha güçlü olarak dönüyoruz | " /> Daha güçlü olarak dönüyoruz | "/>

En Sıcak Konular

Ahmedinejad: Daha güçlü olarak dönüyoruz

28 Ağustos 2009 14:01 tsi
Ahmedinejad: Daha güçlü olarak dönüyoruz İran'ı zayıflatmak isteyen düşmanlara seslendiğini belirten Ahmedinejad, ''Her zamankinden daha güçlü olarak dünya sahnesinde yerimizi alacak ve hakkımızı savunacağız'' diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, seçim sonrasındaki olayların planlayıcıları ve asıl sorumlularına karşı harekete geçilmesini istedi.

Ahmedinejad, ''Hükümet Haftası'' dolayısıyla Tahran Üniversitesi bahçesinde cuma hutbesi ve namazı öncesi halka hitap etti.

Konuşmasında seçimler, son dönemdeki olaylar ve Batılı ülkelerin tutumlarına değinen Ahmedinejad, halkın seçimlerde herkese gereken cevabı en iyi şekilde verdiğini söyledi.

Seçim sonrasında acı olaylar yaşandığını, halkın zarar gördüğünü kaydeden Ahmedinejad, olayların asıl sorumlularına karşı harekete geçilmesini istedi.

Tahran Üniversitesi yurduna baskın ile bazı gözaltı merkezlerindeki kötü muameleye de değinen Ahmedinejad, ''buralardaki çirkin olayları düşmanların senaryosunun icrası olarak'' değerlendirdi.

''Maalesef bazıları düşmanların yazdığı senaryoda rol aldı'' diyen Ahmedinejad, dost görüntüsü altında halka zarar verdikleri ve nizamın itibarını zedeledikleri için ihanet edenlere karşı emniyet ve yargıdan harekete geçmesini istedi.

Ahmedinejad, 12 Hazirandaki cumhurbaşkanı seçimlerini en sağlıklı seçim olarak niteledi ve usulsüzlük iddiasındakilerin ise hiçbir delil sunamadıklarını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, ''seçim ve sonrasındaki olaylarda düşmanların planlarının boşa çıktığını, onların bir kez daha yenilgiye uğradığını'' söyledi.

İran'ın içişlerine karışanlar arasında İngiltere'nin adını zikreden Ahmedinejad, ''parayla, basınla, kadife devrimler yapan uzmanlarıyla, İran'da hedeflerine ulaşmak isteyenlerin ümitlerinin boşa çıktığını'' kaydetti.

''Halkımız, seçimlerde düşmanlara öylesine bir tokat attı ki hala kendilerine gelebilmiş ve evlerinin yolunu bulabilmiş değiller'' diyen Ahmedinejad, ''zorba ve sömürgeci güçlerin, İran'ı tanıyamadığını'' söyledi.

Ahmedinejad, ''Batılıların geçmişteki hata ve yanlışlarını telafi etmelerini olumlu karşılayacaklarını, aksi halde pişman olan tarafın onlar olacağını'' ifade etti.

aa



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,602 µs