karikatür ve ROJ TV sorula | " /> karikatür ve ROJ TV sorula | "/>

En Sıcak Konular

Rasmussen'e karikatür ve ROJ TV sorula

28 Ağustos 2009 13:11 tsi
Rasmussen'e karikatür ve ROJ TV sorula Ankara temaslarını sürdüren Rasmussen bugün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile biraraya geldi. İkili görüşme sonrası kameraların karşısına geçerken, Rasmussen eski Danimarka Başbakanı olarak gazetecilerin karikatür krizi ve ROJ TV hakkındaki sorularında

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile Davutoğlu yaptıkları ikili görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu konuşmasında Türkiye'nin NATO'ya katkısının devam edeceğini söyledi, "NATO'nun başarısı Türkiye için çok önemlidir, birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Rasmussen de, "Çok büyük bir müttefik olan Türkiye ile ilişkilere büyük önem atfediyoruz. Verdiğiniz güçlü destekten ötürü müteşekkirim" diye konuştu.

NATO'nun sürekli olarak yenilenmesi gerektiğine işaret eden NATO Genel Sekreteri, "Afganistan'daki çabalarımız öncelikli. Afgan güvenlik güçlerinin kapasitesini güçlendirmemiz gerekiyor. Afganistan eğitim misyonu oluşturacağız" ifadesini kullandı.

SORULARI YANITLADI

İkili açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Rasmussen başbakanlık yaptığı dönemde Danimarka'da yaşanan karikatür krizi ve ROJ TV tartışmasıyla ilgili Türk gazetecilerin yoğun sorularıyla karşı karşıya kaldı.

Karikatür krizi

"Yaşananları ben bir sorun olarak değerlendirmiyorum" diyen Rasmussen, "Özgür demokrasiler içerisinde bunların yaşanması gayet doğal. Çok takdir ediyorum Türk hükümetinin verdiği desteği. Gördüğüm destekten çok memnunum ve bir de Müslüman dünyasıyla ilişkiler konusunda Müslüman dünyasıyla bu ortaklığı geliştirmek benim önceliğim" şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise karikatür kriziyle ilgili olarak,"Bir gerginlik olarak görmemek lazım. Her zaman biz Sayın Rasmussen'e çok yakın bir dost olarak baktık. Bizim Strasbourg'da çıkarğımız sonuçlar o dönemde çok son derece tutarlı bir çerçeve üzerine oturtuldu" dedi.

ROJ TV'nin kapatılması tartışması

Eski Danimarka Başbakanı, görev yaptığı dönemde terör örgütü PKK'nın yayın organı ROJ TV'nin yayınının durdurulması talebinin reddedilmesine ilişkin sorular üzerine de şunları söyledi:

"Terörle mücadele gerçekten benim önceliklerimden bir tanesi. Ben aynı zamanda daha da yakından bakmak isterim yani NATO acaba nasıl biraz daha güçlendirebilir diye. Terörle mücadele gerçekten büyük bir öncelik. Şimdi belki biraz daha geçmişe bakıp eski görevime dönersek şimdi mevcut hükümet içinde de geçerli. Eğer Danimarka'daki yetkililere net bir kanıt sunulursa yani ROJ TV'nin Danimarka yasalarına yasalarına aykırı davrandığına dair o zaman gereken yapılacaktır. Sanırım yeni Danimarka hükümetinin de politikası bu yönde olacaktır. Net kanıt sunulursa kapatılabilir"

cnnturk



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs