En Sıcak Konular

FED Başkanı'nın hesabını da boşalttılar

28 Ağustos 2009 12:32 tsi
ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'nin eşinin cüzdanını çalan hırsızlar ortak hesaptan defalarca para çekti. Hırsızlar Bernanke'nin çek defterinden de yüklü alım gerçekleştirdi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin eşi cüzdanını çaldırınca, Fed Başkanı’nın aile hesabı defalarca yasadışı yollardan kullanıldı.

ABD’nin önde gelen dergilerinden Newsweek’te yayımlanan habere göre, Bernanke ailesine ait kimlik bilgilerine ulaşan hırsızlar, Bernanke’nin çek defterinden çok sayıda yüklü alım gerçekleştirdi.

Dergi haberinde, ABD genelinde, bu şekilde 2.1 milyon kişi ve finanasal kuruluşun hesaplarının kullanıldığı belirtildi. Newsweek haberinde, ABD’de federal ajanların ve polisin aylardır bu konu üzerinde soruşturmalar yaptığı bildirildi. Fed Başkanının eşi Anna Bernanke’nin geçen yıl ağustos ayında cüzdanını çaldırdığı, ancak hırsızların Anna Bernanke’yi özel olarak hedef seçmediği ifade ediliyor. Anna Bernanke, cüzdanını çaldırarak hırsızlara sosyal güvelik kartı, ehliyeti, ayrıca dört ayrı kredi kartını da kaptırmış oldu. Bayan Bernanke’nin cüzdanında ayrıca, Wachovia Bank’da bulunan eşi ve kendine ait ortak hesaba ait bilgiler ile bir çek defteri de bulunuyordu. Hırsızlar bu çek defterini kullanarak Bernankelerin hesabından harcama yaptı.

Hırsız yakalandı

Newsweek haberinde, soruşturma kapsamında çok sayıda tutklamanın yapıldığı belirtildi. Haberde, dolandırıcılık yapan suç çetesinin başında Clyde Austin Gray adlı bir isim olduğu ve Gray’in geçen ay polis tarafından tutuklandığı ifade edildi. Dergi haberinde, Clyde Austin Gray’in çok sayıda yankesiciyi işe aldığı onlarla birlikte geniş bir suç ağı oluşturduğu belirtildi. Bu şekilde, kredi kartları, çek defterleri yoluyla yüklü paranın mağdurların hesabından çekildiği ifade edildi.

Birçok kişi dolandırıldı

Fed Başkanı Ben Bernanke, konuyla ilgili olarak Newsweek dergisine verdiği demeçte, kimlik hırsızlığının ciddi bir suç olduğunu ve her yıl milyonlarca ABD’linin hayatını ciddi anlamda etkilediğini ifade etti.
“Ailemizin karşı karşıya kaldığı durum, ABD’de yaşanan 500 farklı olaydan sadece biri” diyen Bernanke, yetkililerinin gösterdiği performanstan ötürü memnuniyet duyduğunu, bu şekilde yeni olabilecek finansal suçların önüne geçilmiş olduğunu ifade etti.

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, hafta içinde Başkan Barack  Obama tarafından ikinci kez Fed Başkanlığı görevini yerine getirmesi için aday gösterilmişti.

 

AA-Radikal

 



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs