En Sıcak Konular

AGARTA. Yeniden!

28 Ağustos 2009 12:19 tsi
AGARTA. Yeniden! Türkiye'ye 'en yakın kapı' açılıyor! iyibilgi Ankara

Agarta ve efsanevi öyküsüne ilişkin en kapsamlı makaleler ve yazılar, biraz kıdemli okurlarımızın hemen anımsayacağı gibi “iyibilgi”de yayınlandı. Dahası, bu konuya hep yakından izlendi ve dünyadaki “ilgili görünen” gelişmeler okurlarımıza yansıtıldı.

En yakın ve somut örneği Kuzey Kutbu üzerine yürütülen çok süper güçlü ve çok ülkeli hakimiyet kavgalarıydı elbette. Yani konuya sadece Agarta özelinden veya efsanesinden değil, reel-küresel dengeler, enerji yolları, çevre dengeleri ve hatta tarih bağlamında da bakıldı.

Bugün önümüzde yeni bir haber duruyor. Oldukça heyecanlı sayabiliriz. Tabii “asıl” öyküsünü. Ama önce “düz” haberi bir görelim. Anadolu Ajansı’nın servis yaptığı haberin ana arterleri şöyle…

“Rus bilim adamları, Avrupa kıtasının en yüksek dağı Elbrus'un zirvesinde dünyada ilk defa sondaj yapacak. Böylelikle bir ilke de imza atacak. Çünkü dünyada ilk kez sondaj çalışması yüksek dağ zirvesinde yapılıyor.”

“Oldukça pahalı ve tehlikeli bir çalışma olarak niteleniyor. Bu yüzden bazı çevrelere göre çalışma, Rusların dediği gibi iklim değişikliği ile ilgili değil, yeni ve çok gizli bir silah geliştirmekle alakalı. Kimine göre ise Ruslar bir yeraltı zenginliği peşinde...”

“Yüksekliği 5642 metre olan, ‘coğrafik olarak Avrupa'nın en yüksek zirvesi’ sayılan Elbrus zirvesinden 500 metre aşağıda sondaj yapılacak.

“Buzul çekirdek numunesinden buzulun yaşını tespit edeceklerini kaydeden Rus bilim adamları, alınan örneklerle de gezegenin bu yıllar arasındaki ‘iklim kronolojisini" belirleyeceklerini ifade ettiler.”

Hangi zirve? İki tane var!

Elbruz dağı, (ki hemen belirtelim aslında bu dağın birden çok ismi var ve bunların tamamına yakını Türk ve Çerkes isimlerinden oluşuyor) Kafkaslar’ın ve Rusya’nın en büyük dağı!

Dikkat edilirse, “rüz” haberde “coğrafi olarak” ibaresi var. Aslında bu dağlar siyasi Avrupa’nın yakınından bile geçmiyor.

Dağ gerçekte volkanik. Ama faal değil günümüzde. Tabii hayli buzulla kaplı. 200 metreden fazla kalınlığı var ki, “kaç yıla” denk gelir bilinmez!

Bu dağ çift zirveli. Ve iki zirve arasında 1.5 Km. var. Ansiklopediler zirvelere yakın 70’ten fazla buzul ve 150 Km kareye yakın buz örtüsü bilgisi veriyor.

Diller’in dağı, Ruhların, Kralı, Tahrıların Tahtı, Mutluların yeri, Kutsal Yükseklik gibi isimleri var. İsmi Firdevsi’nin Şahnamesi’nde bile sık sık geçiyor.

Coğrafya konusunda biraz takıldık ya, tam yerini söyleyelim: Elbruz, Rusya Federasyonu Güney Federal Okrugu içindeki Kuzey Kafkasya ekonomik bölgesinde, Kabardey-Balkarya'da, Gürcistan sınırının 11 km kuzeyinde, Tiflis'in yaklaşık 270 km kuzey batısında yer alır.

Yani yazıyı aslında “uluslararası ilişkiler” bölümü bu kadar diyerek bırakabiliriz. Harita öyle bir harita çünkü.

Yani bir yandan da dağ nereye ait tartışmalı. Avrupa’ya mı Asya’ya mı? Ki, bu da ayrı bir “oturum” konusu sayılabilir. Tıptı Kuzey Kutbu gibi! Buraların aidiyeti hep tartışmalı!

(Fazla zamanınızı almayalım ama bu konu gerçekten ilginç. Meraklısı için iki soru sorup bırakalım: 1) En yüksek Elbruz ise, şu an en yüksek hangi dağ ünvanını yitirir ve manası ne olur? 2) 1747’de yapılan düzenlemeyle Avrupa sınırı (jeodezik açıdan) hangi dağda biter? Konuyla ilgisi nedir?)

Elbruz zirvesine ilk bayrağı Kilar Kaşirov dikmiş. Kendisi Rus tebası. Ama aslında bir Kabardey! Şimdi soracaksınız elbette, “hangi zirve” diye.

Söyleyelim. Doğu Zirvesi. Çünkü Batı zirvesine İngilizler 1874’te çıkmış.

Yine Naziler hep Naziler!

Agarta nazisiz olmaz galiba. Kutuplarda da naziler vardı. Burada da var. Evet ta Kafkaslar da ama varlar. Alman dağ komandolarız 21 Ağustos 1942'de yola çıkarak batı zirvesine tırmanır ve buraya Reich'ın savaş bayrağını çekerler!

Evet işte şimdi bu dağda Ruslar sondaj yapacak. İşçiler iklime alışsın diye aylar önceden buraya gönderilmiş.

Unutmadan iki not daha: Burada oluştukları döneme ait atmosfer bilgilerini taşıyan buz tabakalarına yapılacak veya yapılacağı söylenen sondaj çalışmalarının aynısı,  Antarktika ve Grönlanda da yürütülüyor.

İki, bu çalışma diyelim benzerleri içinde Türkiye’ye en yakın çalışma!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,888 µs