şok rapor! | " /> şok rapor! | "/>

En Sıcak Konular

ABD'nin kayıp silahları ile ilgili şok rapor!

28 Ağustos 2009 09:41 tsi
ABD'nin kayıp silahları ile ilgili şok rapor! ABD'nin, Irak ordusuna hibe ettikten sonra kaybolan silahlarının büyük kısmı Türkiye'de çıktı. Emniyet raporuna göre Danıştay katliamında da kullanılan silahlarla çok sayıda suç işlendi. İşte kanlı bilanço:

ABD'nin savaşla başlayıp 7 yıldır süren Irak işgali, Türkiye'nin başını ağrıttı. ABD'nin Irak ordusuna hibe ettiği ancak sonra kaybolan 500 bin silah ve askeri malzemeden büyük bir bölümünün Türkiye'ye sokulduğu ve çeşitli suçlarda kullanıldığı Emniyet'in yeni raporuyla belgelendi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu yılın temmuz ayında hazırlayıp, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği raporda, Irak'ta kaybolan silahlara ait kayıp envanterinde yer alan 522 silahın Türkiye'de ele geçirildiği vurgulandı. Raporda, Türkiye'nin 58 ayrı şehrinde ele geçirilen, büyük bölümü Glock marka kayıp silahların 514'ünün, çeşitli suç olaylarında kullanıldığı da ifade edildi.

SERİ NUMARALARI EŞLEŞTİ

Rapora göre 2005 Ocak - 2009 Temmuz tarihleri arasında Irak ordusunun kaybolan silahlar arasında yer alan 522 silah Türkiye'de yakalandı. Emniyet'in raporunda, Irak'ta kaybolan silahlarla ilgili konunun son olarak ABD Senatosu'na taşındığı, 502 bin kayıp silahın yüzde 2'sinin kayıt altında olduğu belirtildi.

Raporda, polis operasyonlarında yakalanan silahların balistik inceleme sonuçlara da yer verildi. Rapora Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği Danıştay saldırısında kullanılan Glock marka tabanca ile Trabzon'da Santa Maria Kilisesi rahibi Andrea Santoro'nun vurulması olayında kullanılan yine Glock marka tabancanın, kayıp silah envanterinde bulunduğu bildirildi.

SİLAHLAR PKK  ve TALİBAN'DA 

ABD Hükümet Sorumluluk Bürosu tarafından yayınlanan raporda, 2004 - 2005 döneminde Irak güçlerine hibe edilen silah ve askeri malzemelerin ciddi bir bölümü ortada yok. Rapordaki kayıp envanterine göre 110 bin Kalaşnikof tüfek ile Glock, Walter ve Sig Sauer marka 80 bin tabancanın nerede olduğu bilinmiyor. Yine aynı raporda, 135 bin kurşun geçirmez çelik yelek ile 115 bin miğferin de kayıp olduğu belirtiliyor. ABD'nin resmi raporunda, silahlar 2004 yılının haziran ayı ile 2005 Eylül'ü arasında kayboldu. Bir yandan Irak ordusunu yeniden yapılandırmaya, bir yandan Sünni ve Şii militanların saldırılarını önlemeye çalışan Amerikan ordusu, Irak güvenlik güçlerine tahsis edilen silah ve mühimmatın kayıtlarını 'sistemli bir biçimde' tutmadı.

Silahların bir bölümünün Taliban'ın, bir kısmının da PKK'nın eline geçtiği iddiaları gündeme geldi. PKK'ya  operasyonlarda ele geçirilen bazı silahların, kayıp envanterinde yer aldığı da belirlendi. Operasyonlarda ele geçirilen silahlara ilişkin araştırmaların sonuçları ise Irak ordusuna hibe edildikten sonra kaybolan silahların bir bölümünün, kaçak yolla Türkiye'ye sokulduğu tespit edildi.

İŞTE KANLI BİLANÇO

Emniyet Genel Müdürlüğü raporunda, Türkiye'de 58 ayrı şehirde yakalanan kayıp silahlardan 514'ünün çeşitli suçlarda kullanıldığına dikkat çekildi ve bu konuda sayısal şu bilgilere yer verildi:

 25 tanesi kasten adam öldürme eyleminde
 5 tanesi adam öldürmeye teşebbüs suçunda kullanıldı
 24 tanesi kasten yaralama suçunda kullanıldı
 3 tanesi kolluk kuvvetlerine saldırıda kullanıldı
 12 tanesi meskun mahalde ateş etme suçunda kullanıldı
 394 tanesi suç örgütlerine yönelik operasyonlarda ele geçirildi.

 
akşam



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs