En Sıcak Konular

Başbuğ şehit aileleriyle buluştu

27 Ağustos 2009 21:01 tsi
Başbuğ, memleketi Afyonkarahisar'da, oturduğu evleri ve okuduğu 2 ilköğretim okulunu gezdi. Orgeneral Başbuğ, daha sonra şehit aileleriyle bir araya geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, memleketi Afyonkarahisar'da, oturduğu evleri ve okuduğu 2 ilköğretim okulunu gezdi. Orgeneral Başbuğ, daha sonra şehit aileleriyle bir araya geldi.
Zafer Haftası etkinliklerine katılan Orgeneral Başbuğ, daha sonra sivil kıyafetle Afyonkarahisar çarşısını gezerek, esnaf ve halkla sohbet etti.

İlköğretim 1, 2 ve 3. sınıfını okuduğu, Türbe Mahallesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, burada okul müdürü Muhammet Emici tarafından karşılandı. Okul müdürü ve ilkokul döneminden bazı sınıf arkadaşlarıyla bir süre sohbet eden Orgeneral Başbuğ, okulda öğrenim gören öğrenciler tarafından Türk bayrakları ve karanfillerle uğurlandı.

Daha sonra okul yakınında bulunan ve daha önce yaşadığı evlerin önünden geçen Orgeneral Başbuğ, Afyonkarahisar'da yaşadığı dönemde en son oturduğu evin önünde durarak, "Nereden nereye... O zamanlar gaz lambası kullanıyorduk. Bu eve hiç elektrik gelmedi" dedi. Orgeneral Başbuğ, o dönemden hatırladığı komşularını da kendisini görmek için kapı önlerine çıkan vatandaşlara sordu.

Orgeneral Başbuğ daha sonra tarihi Millet Hamamı ve Şehitoğlu Konağını gezdi.

İlköğretim 4. ve 5. sınıfları okuduğu 27 Ağustos İlköğretim Okulu'nu da ziyaret eden Başbuğ, sınıf arkadaşlarıyla bir araya geldi. Okuduğu sınıfta, kendi numarası "172"nin yazılı olduğu sıraya oturan Orgeneral Başbuğ, arkadaşlarıyla okul yıllığını inceledi.

Başbuğ'un sınıf arkadaşı İhsan Soydan, gazetecilerin sınıf arkadaşı Başbuğ'u nasıl hatırladığını sorması üzerine, "Çok çalışkandı, çok efendiydi. Evlerimiz karşılıklıydı oradan tanışıyoruz. Televizyonda görünce gurur duyuyorum. Biz okumadık diye yanıyorum" diye duygularını anlattı.

Orgeneral Başbuğ'un sınıfındaki kızlardan biri olan İsmet Narçın da "O zamanlar şimdiki gibi arkadaşlıklar yoktu. Kızlar erkeklerle konuşmazdı ama kendisiyle gurur duyuyorum. Öğretmenler, çok çalışkan olduğu için daha o dönemlerde 'paşam' diye hitap ederlerdi" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, daha sonra eski sınıf arkadaşları ve 27 Ağustos İlköğretim Okulu öğrencileriyle okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu arada, Orgeneral Başbuğ, Afyonkarahisar'ı gezerken vatandaşlar tarafından sürekli alkışlandı ve kendisine "Hoşgeldin Paşam" şeklinde tezahüratta bulunuldu. Gezide, Orgeneral Başbuğ'a Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da eşlik etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, şehit aileleriyle de Anemon Otel'de iftarda bir araya geldi. Yemeğin başlangıcına basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs