En Sıcak Konular

Adli Tıp Güler Zere için karar alamadı

27 Ağustos 2009 20:44 tsi
Kanser hastası olan terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere için yeni rapor istenecek.

BİR GRUP ADLİ TIP ÖNÜNDE EYLEM YAPTI

İzmir'de Adli Tıp Kurumu önünde toplanan bir grup, kanser hastası olan terör örgütü üyesi hükümlü Güler Zere'nin serbest bırakılmasını istedi.

''İzmir Tecride Karşı Mücadele Platformu'' imzalı pankart açan grup, attıkları sloganlarla kanser hastası Zere'ye destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Fatma Alan, Güler Zere'nin sağlık sorunlarının giderek ağırlaştığını, ancak Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı uzmanlığının ''Cezaevinde yatamaz'' yönünde düzenlediği 4 rapora karşın halen serbest bırakılmadığını öne sürdü.

Bazı Ergenekon davası sanıklarının, sağlık durumları göz önünde bulundurularak tutuksuz yargılanma isteklerinin kabul edildiğini hatırlatan Alan, ancak Zere ve benzeri hükümlüler için taleplerin kabul edilmediğini iddia etti.

"İNFAZI ERTELENSİN"

Türk Tabipler Birliği (TTB) bünyesinde oluşturulan ''Cezaevlerindeki Kanserli Hastaların Şartlı Salıverilmesi İçin Bilimsel Kriterleri Saptama Kurulu''nca hazırlanan ön raporda, kanser hastası olan terör örgütü üyesi, hükümlü Güler Zere'nin tedavisinin yapılabilmesi için infazının ertelenmesi gerektiği kanaatine varıldığı bildirildi.

İstanbul Tabipler Odasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cezaevleri-Sağlık ve Kanser Bilimsel Araştırma Kurulu üyesi Uzm. Dr. Ali Çerkezoğlu, TTB'nin, cezaevlerindeki sağlık sorunlarına ışık tutmak ve bilimsel önerileri geliştirmek amacıyla aralarında cerrah, adli tıp uzmanları ve hukukçulardan oluşan bilimsel bir kurul oluşturulduğunu söyledi.

TTB'ye yapılan başvurular ve insan hakları kuruluşlarının verdikleri bilgiye göre 36 tutuklu ve hükümlünün cezaevinde sağlık sorunları nedeniyle yaşam mücadelesi verdiğini ileri süren Çerkezoğlu, bunlar arasında son günlerde kamuoyuna adı en sık yansıyan Güler Zere'nin yakınları tarafından kendilerine başvuru yapıldığını anlattı.

Çerkezoğlu, yapılan başvuru üzerine Zere'nin sağlık dosyasını incelediklerini belirterek, ''Yapılan incelemeler sonucunda tekrarlayan 'indiferansiye maksilla kanseri (çene kanseri)' nedeniyle halen Çukurova Üniversitesinde ışın tedavisi gören Güler Zere'nin, infazının ertelenmesinin tedavisinin ve yaşamının bu evresinin tutuksuz olarak geçirmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır'' dedi.

Uzm. Dr. Çerkezoğlu, bunun bir ön rapor olduğunu vurgulayarak, aralarında adli tıp uzmanı, hukukçu ve cerrahlardan oluşan 6 kişilik kurulun hazırladığı raporun, tamamlanmasının ardından eylül ayında kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

haberturk



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,654 µs