konuşturulmadı | " /> konuşturulmadı | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li başkan konuşturulmadı

27 Ağustos 2009 18:45 tsi
DTP'li başkan konuşturulmadı Türklere Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 938'inci yıldönümü töreninde DTP'li Belediye Başkanı ilçe kaymakamı tarafından 'sakıncalı' konuşacağı gerekçesiyle konuşturulmadı. DTP'li Başkan konuşsaydı ne diyecekti?

Malazgirt Zaferi törenlerinde Muş'un Malazgirt İlçesi DTP Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı 'konuşması uygun bulunmadığı' için konuşturulmadı.

Türklere Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferinin 938'inci yıldönümü töreninde DTP'li Malazgirt Belediye Başkanı Mehmet Nuri Balcı'nın uygun bulunmayan konuşmasında, Alparslan'ın “Eğer 20 bin Kürt süvarisi olmasaydı ben bu savaşı kazanamazdım” sözüne yer verdiği ortaya çıktı. Başkan Balcı konuşmasına izin verilseydi her kesimi kapsayacak ayırımsız bir genel affın ilan edilmesi ve sivil bir anayasa isteyecekti.

KONUŞMASI UYGUN BULUNMADI
Malazgirt Zaferi'nin 938'inci yıldönümü nedeniyle Zafer Anıtı'nda dün saat 15.00'de yapılan törenlere DTP'lilerin protestosu damgasını vurdu. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Muş Milletvekilleri Medeni Yılmaz ile Seracettin Karayağız, Muş Belediye Başkan Vekili Deniz Memiş, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nihat İnanç'ın hazır bulunduğu törenlerde Başkan Balcı'ya uygulanan sansür tartışıldı. Kaymakam Bilal Yavaş'ın “Konuşmanız uygun bulunmadı” demesi üzerine Malazgirt Belediye Başkanı Balcı, DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman ile birlikte Vali Bektaş ve Devlet Bakanı Çağlayan'a sorunu anlattılar ancak konuşma izni verilmeyince tören alanını terkettiler.

Balcı, eğer izin verilseydi törende şu görüşlerini savunacaktı:
“Türklere Anadolu'nun kapılarını açıldığı yer olan Malazgirt, Romen Diyojen komutasındaki 200 bin kişilik Bizans ordusu ile Sultan Alparslan komutasındaki 50 bin kişilik Selçuklu ordusu arasında geçen büyük bir meydan savaşına tanıklık etmiştir. Alparslan'ın 'Eğer 20 bin Kürt süvarisi olmasaydı ben bu savaşı kazanamazdım' sözü bu topraklarda kardeşliğe ve sadakata verilen önemi en iyi şekilde açıklamaktadır. Aynı kardeşlik ve sadakat Kurtuluş Savaşı'nda da gösterilmiştir. Mustafa Kemal'in omuz omuza çarpışan bu iki kardeş halka müteşekkir olduğu bir çok konuşmasıyla tarihe kaydedilmiştir.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,659 µs