En Sıcak Konular

3G uyumlu telefon alırken DİKKAT

27 Ağustos 2009 16:42 tsi
Görüntülü konuşma ve hızlı internet seçenekleri nedeniyle 3G uyumlu cep telefonları, kullanıcılardan önce kaçakçıların dikkatini çekti.

Lüks telefonlara rağbetin artması nedeniyle fırsat yakalayan kaçakçılar, İstanbul'a getirdikleri 3G uyumlu telefonları satamadan yakalandı. Kaçak saatler ve elektronik eşyalarla birlikte değeri 2 bin 500 dolara kadar çıkan cep telefonlarının bulunduğu belirtildi.

Cep telefonu pazarındaki gelişmelerin 3G teknolojisinin kullanılmaya başlamasıyla yön değiştirmesi kaçakçılara fırsat doğurdu. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaklaşık bir yıl önce yaptığı operasyonda Mardin'de izine rastlanan Y.A isimli bir kişinin İstanbul'a kaçak elektronik eşya getireceği öğrenildi. Türkiye'de 30 Temmuz tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan 3G teknolojisine uyumlu telefonları Çin'den getirten Y.A, cep telefonlarını İstanbul'da piyasaya sürerken yakalandı. İhbar sonucu Y.A'yı gözaltına alan polis, operasyonda 3 bin 226 adet kaçak cep telefonu ele geçirdi. Operasyonda ayrıca, ünlü markalara ait 620 adet kaçak saatin de piyasaya sürülmeden ele geçirildiği belirtildi. Çalışma kapsamında 5 bin 554 cep telefonu aparatı, 4 bin 92 adet kaçak MP3-MP4-MP5 müzik çalar, 700 adet flash bellek ele geçirildi.

Y.A ile birlikte çalıştığı ve telefonları pazarladığı belirtilen M.A isimli şüphelinin de operasyon kapsamında yakalandığı öğrenildi. Ele geçirilen cep telefonlarının pahalı ve çoğunluğunun 3G uyumlu olması polisin dikkatini çekti. Kaçakçıların 3G teknolojisinin kullanılmaya başlamasının ardından Çin kaynaklı telefonlara yöneldikleri tespit edildi. Ele geçirilen kaçak eşyaların toplam değerinin 2 milyon 507 bin lira olduğu belirlendi.

Öte yandan, mali polisin son bir hafta içinde gerçekleştirdiği ve piyasada tüy dökücü kremler olarak bilinen ürünlere yönelik çalışmada 7 firma hakkında işlem yapıldığı belirtildi. 35 binin üzerinde ürüne el koyan ve konuyla ilgili 14 kişiyi gözaltına alan polisin soruşturmayı sürdüğü ifade edildi. Firmalar hakkında kaçakçılıktan işlem yapıldığı ve şüphelilerin tutuksuz yargılanacağı öğrenildi.

(CİHAN) 

 



Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs