En Sıcak Konular

Fransız ve Almanlar gençlerden umutsuz

26 Ağustos 2009 22:18 tsi
Fransız Expansion dergisi tarafından yaptırılan bir araştırma, Fransızlar ve Almanların Avrupalı komşularına nazaran gençlerin geleceği hakkında karamsar olduğunu ortaya koydu.

OpinionWay tarafından yapılan araştırmanın sonuçları, 15-24 yaşlarındaki gençlerin iş bulma zorlukları ya da gelecek yaşamlarındaki seviyeleri konusunda en iyimser kesimi Danimarkalıların oluşturduğunu gösterdi.

Avrupalıların yüzde 85'i gençlerin istikrarlı bir iş bulabileceğinin zor olduğunu düşünürken, Fransızların yüzde 94'ü ve Almanların da yüzde 95'i gençlerin iş bulmasının zor olduğu görüşünü paylaşıyor.

Danimarkalıların sadece yüzde 65'inin iş bulmanın zor olduğunu düşündüğünü ortaya koyan araştırmaya göre, Fransızların yüzde 67'si, gençlerin gelecekte yaşam standardının şimdikilerden daha düşük olacağı görüşünde olduğunu, Fransızları, yüzde 63 ile Almanların, yüzde 42 ile Britanyalılar, yüzde 31 ile İspanyollar, yüzde 16 ile Polonyalılar ve yüzde 16 ile Danimarkalılar izliyor.

''Gençlerin gelecekteki tehditlere karşı koyma olanakları olacak mı?'' sorusu karşısında ise en karamsar olanlar Almanlar. Bu soruya Almanların yüzde 57'si ''Hayır'' derken, Avrupalıların yüzde 58'inin ''Evet'' dediğini gösteren araştırma, Fransızların yüzde 51'i, İngilizlerin yüzde 46'sı, İspanyolların yüzde 45'i ve Polonyalıların yüzde 44'ünün olumsuz düşüncelerini ortaya koyuyor.

Danimarkalılar ise yine en iyimser. Araştırma, Danimarkalıların yüzde 88'inin gençlerin gelecekteki tehditlere karşı koyacak olanaklara sahip olacağını düşündüğünü gösteriyor.

aa



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,426 µs