'Öcalan'la görüşsün' demiyoruz ama | " /> 'Öcalan'la görüşsün' demiyoruz ama | "/>

En Sıcak Konular

Türk: 'Öcalan'la görüşsün' demiyoruz ama

26 Ağustos 2009 20:22 tsi
Türk: 'Öcalan'la görüşsün' demiyoruz ama
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, demokratik açılım çerçevesinde, "Öcalan muhatap alınmalı, PKK muhatap alınmalı" söylemlerine açıklık getirdi.

DTP lideri, "PKK'yı ikna etmeden silah bıraktıramazsınız" dedi

Türk, demokratik açılım çerçevesinde, "Öcalan muhatap alınmalı, PKK muhatap alınmalı" söylemlerine açıklık getirdi. Türk, "Biz Başbakan gitsin Öcalan'la görüşsün demiyoruz ama elinde silah olan kesimi, PKK'yı ikna etmeden, müzakere etmeden nasıl silah bıraktırırsınız? "Siz şöyle yaparsanız PKK silah bırakır'a bizim gücümüz yetmez. Ben böyle bir şey söylesem, PKK "buyurun gidin siz çözün diyecek'" diye konuştu.

Türk AKP ile MHP arasındaki "Öcalan'ın idamı"na yönelik polemiği eleştirerek, "Bu işin ciddiyetiyle bağdaşmayan bir yaklaşım biçimidir. Sizi ihanetle suçlayanlarla idam polemiğine girilmesini seviyesiz bir tartışma olarak görüyoruz" diye konuştu. Türk, demokratik açılım sürecinin önünü tıkamaya yönelik ciddi bir çaba olduğunu savunarak, Kürt sorununun çözülmesinin "birilerinin siyasetinin sonu olacağı'nı kaydetti. Türk, sorunun çözümüyle CHP ve MHP'nin misyonunun biteceğini belirterek, CHP'yi darbe anayasasını savunan, hak ve özgürlüklere karşı bir parti olmakla suçladı.

-"CHP VE MHP MİSYONLARININ BİTECEĞİNİ GÖRÜYOR"-

Kürt açılımı konusunda iktidara sert suçlamalarda bulunan CHP ve MHP için "Kürt sorununun çözümü durumunda misyonlarının biteceğini görüyorlar" diyen Türk, CHP'nin sol, sosyal demokrat bir parti olamadığını, "şoven, milliyetçi' bir çizgiyi savunduğunu kaydetti. Türk, "Sorunun çözümü bunların işlevsiz kalması ve günümüz dünyasında hiçbir rolü olmamasına yol açacak. Çatışmalı süreç olduğu zaman ve çözümsüzlük ortamında ancak kendilerini yaşatabiliyorlar" dedi. Kürt açılımıyla yaşanan süreci ciddi bir süreç olarak gördüklerini, hükümetin demokratik açılımları yapması gerektiğini kaydeden Türk, "Şu soruyu sormak istiyorum; sorunlu ülkelerin neresinde sorunlar müzakere edilmeden çözülmüştür?" diye sordu.

haberturk



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,830 µs