En Sıcak Konular

'Pimini çekip, bombayı verdi' haberi aileyi yıktı

26 Ağustos 2009 18:33 tsi
'Pimini çekip, bombayı verdi' başlığıyla çıkan haber, Elazığ'da el bombasının patlaması sonucu şehit olan piyade onbaşı Ali Osman Altın'ın (21) ailesini üzdü.

Şehit oğulları Ali Osman'ı 9 gün önce Afyonkarahisar'da defneden Altın ailesi, bugün bir gazetede yayınlan habere inanmak istemiyor. Bu konuda konuşmaktan kaçınan aile, söz konusu haberdeki iddialara mesafeli yaklaşıyor.

Afyonkarahisar merkeze bağlı Büyükkalecik beldesinde yaşayan şehit Ali Osman Altın'ın abisi Mehmet Altın, böyle bir iddianın acılarını tazelediğini söylüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kardeşi Ali Osman'ın mevzide bomba patlaması sonucu şehit olduğunu söylediğini hatırlatan Altın, "Bizim şu anda bildiğimiz tek şey bu. Bunun dışında bize söylenen başka bir şey yok. Gazetede çıkan haberlere göre bir şeyler yapma niyetimiz yok. Ancak, yarın olayı birebir yaşayan birisi veya olayı gören Ali Osman'ın bir arkadaşı ortaya çıkar, bize gelir olayın detaylarını anlatır. Bu olay şu şekilde yaşandı der, o zaman biz de konu üzerinde düşünürüz. Ne yaparsak yapalım giden evladımızın geri gelmeyeceğini biliyoruz. Bizim devletle, askerle uğraşma gibi bir niyetimiz yok." dedi.

Anne Zakire Altın da oğlu Ali Osman'ı bundan sonra hiçbir şeyin geri getirmeyeceğini artık kabul ettiklerini söyledi. Gözü yaşlı anne Altın, "Benim yavrum benden gitmiş, ne söylesek geri gelmez. Bu işler bizim acımızı tazelemekten başka bir şeye yaramıyor. Eğer gazeteciler gelmese biz daha huzurluyuz. Unutmaya çalışıyoruz. Oğlumun acısını yüreğime göndüm." diye konuştu.

Taraf Gazetesi bugün manşetten yayınladığı haberde Elazığ Koçyiğitler Taburu'nda er İbrahim Öztürk'ün elinde patlayan ve 4 Mehmetçiğin şehit olmasına neden olan bombanın pimini bir teğmenin çektiğini iddia etti. Taraf'ın görgü tanıklarının ifade tutanaklarına dayandırdığı haberine göre Teğmen Mehmet Tümer, er İbrahim Öztürk'e nöbette uyuduğu için sinirlenip pimini çektiği bombayı eline verdi ve "mandalı bırakırsan ölürsün, bırakmazsan yaşarsın" dedi.

Haberde er Öztürk'ün pimi almak için çok uğraştığı, başarılı olamayınca nöbet yerine döndüğü ve burada bombanın patlaması sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği belirtiliyor.

cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs