En Sıcak Konular

Erdoğan şehit ailelerini rahatlattı

26 Ağustos 2009 13:59 tsi
Erdoğan şehit ailelerini rahatlattı Başbakan Erdoğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler ile Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyelerini kabul etti. Erdoğan, şehit ailelerinin ortada dolaşan söylentilerle ilgili sorusuna şu tepkiyi verdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede af konusunun da gündeme geldiğini belirterek, ''Genel affı biz sorduk. Sayın Başbakan o tür bir şey olmayacağını belirtti bize'' dedi.

Taner Uran, Başbakan Erdoğan'ın kabulünün ardından, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uran, ''Bu görüşmeden sonra içiniz rahat mı? Kaygılarınız giderildi mi?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Doğruyu söylemek gerekirse, Sayın Başbakan'ın, 'tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak' ve ' üniter yapı üzerinde herhangi bir spekülasyona yer vermeyeceğiz' şeklinde yapmış olduğu açıklama bizleri rahatlattı.

Ama tabii ki biz bu sürecin müdahili ve takipçisi olacağız. Bunu sürekli takip edeceğiz. Her aşamada... Boşuna şehit, malul, gazi verilmediğini, boşuna bizlerin malul olmadığını dile getireceğiz. Bu konuyu taze tutacağız. Tabii provokatif, spekülatif haberlere karşı da biz uyanığız. Çünkü ortada söylenmemiş şeyler söylenmiş gibi dolaşıyor. İşte sanki bir genel af çıkacakmış gibi... Böyle bir şey de yok, bize yapmış olduğu açıklamada. Sayın Başbakan özellikle şunu belirtti; 'Duygusallıkları bir kenara bırakıp, taşın altında elimizi sokup, milletimiz için gereken neyse yapacağız' dedi. Bizlerin müsterih olmasını istedi, şahsen biz bu konuda müsterihiz. Aynı zamanda da takipçisiyiz.''

-''BAŞBAKAN SÖYLENTİLERE SADECE GÜLDÜ''-

Gazetecilerin, ''kısmi af, genel af söylentileri dolaşıyor'' sözleri üzerine Uran, ''Genel affı biz sorduk. Sayın Başbakan o tür bir şey olmayacağını belirtti bize. Hatta şunu da söyledim, ben; 'Öyle şeyler dolanıyor ki sanki bölücü ele başı Öcalan dışarı çıkacak, neredeyse milletvekili olacak şeklinde spekülatif şeyler de dolaşıyor' dedim. Başbakan buna sadece güldü'' diye konuştu.

Demokratik açılıma destek verip vermeyecekleri sorusuna Uran, ''Bakın biz bir tarafız. Vermiş olduğumuz şehitler, malul ve gaziler var. Kan davası da gütmüyoruz ama bizim camiaya ters düşecek her şeye demokratik her türlü hakkımızı ortaya koyarak elimizden geleni yaparız'' yanıtını verdi.

''SAYIN BAŞBAKAN, 'KESİNLİKLE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MUHATAP KABUL EDİLMEDİĞİNİ VE EDİLMEYECEĞİNİ' ÖZELLİKLE BELİRTTİ''

 Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmede, ''şehit aileleri, malul ve gaziler olarak, terör örgütünün asla muhatap alınmamasının ve genel affa da karşı olduklarını belirttiklerini'' söyledi.

Başbakan Erdoğan, Taner Uran ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Uran, kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a gündemde bulunan demokratik açılım konusuyla ilgili olarak, özellikle bölücü terör örgütünün siyasi söylemlerini yapan DTP'nin tutumuyla ilgili duydukları rahatsızlıkları dile getirdiklerini söyledi. Uran, şunları söyledi:

''Bölücü terör örgütü ele başının İmralı'da rahat bir şekilde terör örgütünü yönetmesiyle ilgili duyduğumuz sıkıntıları dile getirdik. 'Diyarbakır'da şehit anneleri ile terörist anneleri barıştı' şeklinde yapılan haberin gerçeği yansıtmadığını özellikle belirttik. Şehit aileleri, malul ve gaziler olarak, terör örgütünün asla muhatap alınmamasının ve genel affa da karşı olduğumuzu belirttik.

Şehit aileleri, malul ve gaziler olarak, terörle mücadelede tarafız, taraf olarak şehit ve malul, gazi verdik. Biz bu konuda asla kan davası gütmüyoruz, fakat hukukun ve adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Tabii bir şehit annesi ile terörist annesinin aynı kefeye konmasının doğru olmadığını belirttik.

Sayın Başbakan, kesinlikle terör örgütünün muhatap kabul edilmediğini ve edilmeyeceğini özellikle belirtti. 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan'ı özellikle belirtti. Üniter yapı üzerinde herhangi bir spekülasyona kesinlikle izin verilmeyeceğini belirtti. 'Duygusallık, aklın önüne geçmeyecek' dedi. Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında şehit sayısı 5 bin 5. Tabii 'daha fazla şehit olmasını istemediklerini, yapılan bütün şeyin, ülkeyi birlik, beraberlik şeklinde bir araya getirmek için yapılan açılım olduğunu ve terör örgütünün bölgede kullanmış olduğu bütün argümanların ellerinden alınacağını, bununla ilgili ekonomik, psikolojik, sosyal olarak yapılması gereken ne ise onu yapacaklarını, bizlerin de müsterih olmamız gerektiğini, tek amacın tekrar şehitler verilmemesi' şeklinde bize açıklamalarda bulundu.''

Taner Uran, bir soru üzerine, ''Biliyorsunuz 15 Ağustosta Eruh'ta DTP festival türü bir şey yaptı. Eruh baskınında bulunan bir teröristi çıkardılar orada konuşturdular. Sanki kahramanlık hikayesi anlatıyormuş gibi çıktı terörist bu olayı anlattı. Bunun için biz gereğini yapılmasını Sayın Başbakan'dan istedik. Dolayısıyla sanki bir başkaldırı... Sanki zafer kutluyorlarmış gibi... Adamlar çıktı festival yaptı. Bunlar bizi derinden yaralıyor'' dedi.

AA



Bu haber 795 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,621 µs