Çakal Carlos cevabı | " /> Çakal Carlos cevabı | "/>

En Sıcak Konular

Apo'ya Çakal Carlos cevabı

26 Ağustos 2009 10:00 tsi
Apo'ya Çakal Carlos cevabı Adalet Bakanlığı, Öcalan’a, ‘’Kötü muamele ve sosyal-duygusal tecrit uygulandığı ‘’ iddialarına, dünyanın en kötü 10 cezaevinden La Sante’de bulunan, ‘’Çakal Carlos’’ örneğiyle cevap verdi.

Adalet Bakanlığı, PKK terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’ın, ‘’Hukuki yardımdan yararlanamadığı, kötü muameleye tabi tutulduğu, sosyal ve duygusal tecrit uygulandığı ‘’ iddialarına ‘’Çakal Carlos’’ örneği ile cevap verdi.

Dünyanın en tehlikeli teröristleri arasında yer alan ‘’Çakal Carlos’’ için de benzer iddialarla AİHM’e başvuru yapıldığı, ancak avukatları ile görüşen, kitap ve dergileri gönderilen, havalandırmaya çıkan ‘’Çakal Carlos’’ hakkında da ‘’Duygusal ve sosyal tecrit altında olduğu’’ iddiasının reddedildiği hatırlatıldı.
 
DTP milletvekili Aysel Tuğluk bir süre önce TBMM’ye bir önerge vererek, Öcalan’ın İmralı’da kötü şartlar altında olduğunu öne sürmüştü. Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bu iddialarla ilgili Bursa ve Mudanya Savcılıklarınca inceleme yapıldığını ve sonuç alındığında bilgi verileceğini bildirdi. Şahin bakanlık görevinden ayrılırken, Tuğluk’a, Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğünce cevap gönderildi.

700 KİTABI 352 DERGİSİ VAR
Cevapta, AİHM’in de Öcalan hakkında bu yöndeki yakınmaları ciddi bulmadığı ve İmralı’da tutulan Öcalan’ın, 700 kitabı 352 adet de dergisi bulunduğu, avukatları ve aile fertleri ile görüştüğü, mektup hakkını kullandığı ve yasak yayınlar dışındaki tüm kitap ve yayınların kendisine ulaştığı belirtildi. İmralı’ya  mahkum sevki için de, yeni yapıların tamamlanmak üzere olduğu vurgulandı.

Öcalan’ın, terör örgütünü yönetmeye devam ettiği için 12 kez disiplin cezası aldığı ve bu nedenle TV izlemesinin kısıtlandığı da kaydedildi. ABD ve Kanada’da, bu tür hükümlülerin günün 23 saatini hücrede geçirdiği de aktarılarak ‘’Çakal Carlos’’ adıyla bilinen Ramirez Sanchez örneği bölümünde de şu bilgiler verildi:

‘’AİHM, La Sante Cezaevinde tek başına kalan Sanchez’in hücresinin yeterince büyük olduğu, bir yatak, masa ve tuvalet bulunduğu doğal güneş ışığı aldığını gözlemlemiştir. Kitap, gazete ve TV’den yararlanmakta, iki saat havalandırmaya çıkmaktadır. Doktor tarafından haftada iki kez kontrol edilmekte, rahip ve 58 avukatı ile de görüşmektedir. Avukatlarından biri ile evlenmiş ve 4 yıl 10 ay içinde bu kişiyle, 640 kez görüşmüştür. AİHM, bu veriler sonucu, Sanchez’in duygusal ve sosyal tecrit altında tutulduğu söylenemez kararına varmıştır’’

LA SANTE CEZAEVİNDE
‘’Çakal Carlos’’ olarak tanınan Venezuella’lı Ilich Ramirez Sanchez, son yüzyılın en tehlikeli suçlusu ilan edilmişti. Apo’nun Kenya’da yakalandığı benzer bir operasyonla Sudan’da yakalanan Carlos, 1975’de Filistin’de eğitim gördü ve İsrail'le bağlantılı birçok banka, dernek, gazete ve elçiliğe bombalı saldırıda bulundu. 1980’de dünyanın en çok aranan adamı ilan edilen Carlos, Viyana'daki OPEC toplantısında, aralarında 10 petrol bakanının da bulunduğu 70 kişiyi rehin alıp bu kişileri Cezayir'e kaçırdı..

Sanchez, 25 yıllık bir takibin ardından 1994’de Sudan’da yakalanıp Fransa’da müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevindeyken, Avukatı Isabella Coutant Peyre ile evlendi.  ‘’Çakal Carlos’’ halen Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın da bir dönem kaldığı ve dünyanın en kötü 10 cezaevi arasında bulunan Fransa’daki La Sante cezaevinde tutuluyor. 1975'de müslüman olan Carlos, Salim Muhammed Nuri adını almıştı.

gazeteport

 



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,505 µs