En Sıcak Konular

Ergenekon'dan son gelişmeler

26 Ağustos 2009 09:44 tsi
Ergenekon'dan son gelişmeler Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım,”Cumhuriyet’i ben bombalattırdım” dedi.

“Ergenekon davası”yla birleşen “Danıştay davası”nın tutuklu sanığı Osman Yıldırım, duruşmadaki konuşmasında Cumhuriyet gazetesine bombayı kendisinin attırdığını öne sürdü. 

Yıldırım, dünkü duruşmanın talepler bölümünde söz aldı. Pişman olmadığını belirten Yıldırım, “Bu bir işti. Bana geldi, ben de kabul ettim. Cumhuriyet gazetesini bombalattırdım. Bu gençlere bombalattırdım. Bu olay pis koktuğu için, bunun nedenini öğrenmeye çalıştım” dedi. 

‘Danıştay’ yalanlaması
Danıştay saldırısına karıştığı iddialarını kabul etmeyen Yıldırım, Danıştay saldırısını gece 02.00’da televizyondan öğrendiğini söyledi. Saldırının sahte faili olmak istemediğini de belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bu olaydan dolayı otomatik cezaya bağlandım. İki şartlı tahliyem geri alındı. Hangi şerefsizler suiskastı yaptırmışsa buraya gelerek ‘Bizim yaptırdığımız bu suikastı Yıldırım’ın üstlenmesini istiyoruz’ desinler. 500’ü aşkın suç işledim. Bütün suçlardan dolayı yargılanmak istiyorum ama şerefime dil uzatmasınlar”

‘Gizli tanık değilim’
Tanık, gizli tanık ya da açık tanık olmadığını anlatan Yıldırım, 1982’de bir kan davası nedeniyle 12 kişiyi öldürmekten yargılandığını, yaşı küçük olduğu için de ceza almadığı bilgisini verdi.
Yıldırım, 1994’te yine cezaevine girdiğini kaydetti. Yıldırım, gündüz cezaevinde olduğunu gece ise dışarı çıkıp yüzlerce suç işlediğini öne sürdü.

Yıldırım’ın sözlerinin tamamlanmasının ardından iftar için duruşmaya yarım saat ara verildi. Oruçların açılmasının ardından duruşmaya devam edildi.

Tutuklu sanık Dönmez’e ait ajandada çıkan kroki üzerine  Zir Vadisi’nde yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat bulunmuştu.
 
2- Krokideki yazılar Dönmez’in çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Mustafa Dönmez’in “askeri malzemeyi gizlemek” suçundan askeri mahkemede yargılandığı davanın bilirkişisi, Dönmez’e ait ajandada bulunan ve Ankara Yenikent’teki Zir Vadisi’nde ele geçirilen cephaneliğin yerini gösteren kroki üzerindeki yazıların kesin olarak sanık tarafından yazıldığını söyledi.

Askeri Mahkeme’deki davaya  Dönmez ve avukatı Mehmet Nuri Aytekin  katıldı. Duruşmada,  kroki üzerinde bulunan el yazılarına ilişkin olarak soruşturma sırasında bilirkişi olarak görevlendirilen uzman Nazmiye Aktaş ifade verdi.  Krokideki el yazılarının Dönmez’e ait olduğu yönünde bilirkişi raporu hazırladıklarını belirten Aktaş, duruşmada da “Kroki üzerindeki yazılar kesin olarak sanık tarafından yazılmıştır” dedi.

Dönmez ise ifadesinde, polisin kendisine komplo kurduğunu iddia ederek, “Bu kroki uzman kişilerce çizilmişse bunu anlayabilecek olan teknolojiye TÜBİTAK sahiptir” dedi. Zir Vadisi’ne polisin hazırlıklı gittiğini,  yanına  kazma kürek almadığını belirten Dönmez, “Çünkü çıkacak olan belli. Bu işi yönlendiren 5 polistir. Tanık olarak dinlenmelerini istiyorum” dedi.

Aytekin ise Zir Vadisi ve Dönmez’in evindeki aramalarda ele geçirilen mühimmatın üzerinde müvekkilinin parmak izinin bulunmadığına yönelik raporu mahkemeye sundu. Aytekin, “Rapor sonucu, mühimmatın üzerinde 5 adet parmak izi ve bir avuç izi bulunmuştur. Bu kişiler araştırılsın” diye konuştu. 

Küçük’ten ayetli savunma
Bu arada Birinci Ergenekon davasının dünkü duruşmasına katılan Veli Küçük, yakınlarıyla selamlaşırken, şehitler için “Siz onlara ölü demeyin, onlar diridirler” ayetini anımsatarak, “Bize mahkûm demeyin, biz Cumhuriyeti ve vatanı korumak için askerlik yapıyoruz, nöbet bekliyoruz” dedi.

Milliyet



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs