'tansiyonu düşürme' çağrısı | " /> 'tansiyonu düşürme' çağrısı | "/>

En Sıcak Konular

Şahin'den 'tansiyonu düşürme' çağrısı

26 Ağustos 2009 09:41 tsi
Şahin'den 'tansiyonu düşürme' çağrısı Demokratik açılım projesi, iktidar ile muhalefet arasında ipleri kopma noktasına getirdi. Partilerin birbirlerine yönelik hakarete varan açıklamalarının sürdüğü bir ortamda TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'den 'tansiyonu düşürme' çağrısı geldi.

 "Hiçbir sorunumuzu kavgayla, gürültüyle çözemeyiz. Sıkılı yumruklarla uzlaşamayız. Gönüllerimizi ve kapılarımızı açık tutalım." diyen Şahin, Meclis'te yaşanan yüksek tansiyonun sokağa daha farklı yansıyacağı konusunda siyasilerin dikkatini çekti: "Burada tansiyon yükselirse halk nezdinde de yükselir. Sorunları, karşılıklı fikir alışverişi şeklinde çözmeyi tercih etmeli, birbirimizi acımasızca eleştirmekten uzak kalmalıyız."

Tartışmaları Zaman'a değerlendiren Meclis Başkanı, milletin ülkeye hizmet görevi verdiği iktidar ile göreve talip olan muhalefetin mutlaka işbirliği halinde olması gerektiğini söyledi. Terörün bütün tehdit değerlendirmelerinde ülkenin en önemli meselesi olarak görüldüğünü hatırlatan Şahin, böylesi hayatî bir sorunun çözümünde el ele verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Demokratik açılım projesine tüm siyasî partilerin önerileriyle katılmasını istedi.

TBMM Başkanı Şahin, milletin ülkeye hizmet görevi verdiği iktidar ile göreve talip olan muhalefetin mutlaka işbirliği halinde olması gerektiğini savundu. Terörün bütün tehdit değerlendirilmesinde ülkenin en önemli meselesi olarak görüldüğünü, böylesi hayati bir sorunun çözümünde el ele verilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, 'demokratik açılım projesi'ne tüm siyasî partilerin önerileriyle katılmasını istedi. Şahin, "Türkiye'nin uzun süre başını ağrıtan terör meselesini bitirmeye dönük uğraşların herkesin sorunu olması gerektiğini düşünüyorum. Terörle yaşamayı kimse arzu etmez. Hiçbir vatandaş, hiçbir genel başkanın 'terörle birlikte yaşayalım' diyeceğini zannetmem. Bu sorunu çözelim dendiğinde herkesin önerilerle destek vermesi gerekir. Böylesine hassas bir konunun siyasî çekişme haline dönüşmesi çözümü zorlaştırır." dedi.

TBMM Başkanı, milleti temsil eden siyasî parti sözcülerine bir de üslup uyarısı yaptı. Siyasilerin söylediği her sözün sokağa farklı yansıyabileceğine işaret ederek, "Burada tansiyon yükselirse halk nezdinde de yükselir. Toplumda uzlaşmayı, barışı, sorunları, karşılıklı fikir alışverişi şeklinde çözmeyi tercih etmemizin ülke yararına olacağını düşünüyorum. Birbirimizi acımasızca eleştirmekten uzak kalmalıyız." diye konuştu.

"Bir masa etrafında oturursak çözemeyeceğimiz pek az sorun vardır. Bir araya gelmemek, birbirimize kapıları kapatmak sorunlarımızı çözmeyi zorlaştırır." diyen Meclis Başkanı, kapıların da gönüllerin de açık tutulmasını istedi. İktidar ve muhalefet arasındaki gerginlikten rahatsızlığını ifade ederken, siyasî iklimin yumuşaması için devreye girebileceği mesajı da verdi

Tüm partiler "evet" demedikçe özel plaka olmayacak

Şahin, milletvekillerine "özel plaka" uygulaması konusunda kendisinin karar vermeyeceğini, tüm siyasî partilerin onayı alınmadan plaka değişikliğinin olmayacağını söyledi. Vekillere özel plaka verilmesine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de yeşil ışık yaktığını söylerken, kendisine gelen bir öneriyi de ilk kez açıkladı: "Vatandaşlar, tüzel kişiler özel plaka çıkarabiliyor. Arzu eden milletvekili arkadaşım da böyle bir plaka çıkarabilir. Nitekim bana getirilen ikinci görüş buydu. Bunun için ayrı bir düzenlemeye ihtiyaç da yok."
 
zaman



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,707 µs