Ben bombalattım!' | " /> Ben bombalattım!' | "/>

En Sıcak Konular

'Ben bombalattım!'

25 Ağustos 2009 20:39 tsi
'Ben bombalattım!' Ergenekon davasının bugünkü duruşmasına damgasını vuran şok ifade: Cumhuriyet gazetesini ben bombalattım...

ERGENEKON Davası'nın hem tanığı hem de gizli tanığı, Danıştay Davası'nın birleştirilmesi ile sanık olan Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmasını kendisinin yaptırdığını söyledi.

Pişman olmadığını belirten Yıldırım, “Bu bir işti. Bana geldi, ben de kabul ettim. Cumhuriyet Gazetesi'ni bombalattırdım. Bu gençlere bombalattırdım. Bu olay pis koktuğu için, bunun nedenini öğrenmeye çalıştım” dedi.

Taleplerine başlamadan, “Yüce mahkeme ve iddia makamına saygılarımı arz ediyorum” diyen Osman Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olayını üstlenirken, Danıştay Saldırısı'na karıştığı iddialarını ise kabul etmedi. Danıştay saldırısını gece 02.00'da televizdan öğrendiğini, saldırının sahte faili olmak istemediğini belirten Yıldırım, “Bu olaydan dolayı otomatik cezaya bağlandım. İki şatlı tahliyem geri alındı. Hangi şerefsizler suiskastı yaptırmışsa buraya gelerek, 'bizim yaptırdığımız bu suiskatı Osman Yıldırım'ın üstlenmesini istiyoruz' desinler. 5 yüzü aşkın suç işledim. Bütün suçlardan dolayı yargılanmak istiyorum ama şerefime dil uzatmasınlar” diye konuştu.

Tanık, gizli tanık ya da açık tanık olmadığını belirten Yıldırım, 1982'de bir kan davası nedeniyle 12 kişiyi öldürmekten yargılandığını, yaşı küçük olduğu için ceza almadığını söyledi. 1994'de yine cezaevine girdiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, gündüz cezaevinde olduğunu gece ise dışarı çıkıp yüzlerce suç işlediğini ileri sürdü.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Osman Yıldırım'a avukatının salonda hazır bulunmadığını hatırlatarak, beyanlarının savunma kapsamına girdiğini söyleyip mikrofonu kapattı.

dha



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs