En Sıcak Konular

ADD: Sevr hortladı!

25 Ağustos 2009 18:45 tsi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Van Şube Başkanı Murat Yiğit, Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığını ileri sürerek, bu açılımın Amerika ve AB ülkelerinin bir emri olduğunu savundu.

Sevr Haritası'nı gösteren Yiğit, "Bugün gelinen nokta Sevr Antlaşması'nı hortlatmaktan başka bir şey değildir. Lozan Barış Anlaşması hiçe sayılmaktadır." iddiasında bulundu.

Murat Yiğit, düzenlediği basın toplantısında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı vali, garnizon komutanı, belediye başkanı ve protokolün kutladığı bir bayram olmaktan kurtarmak istediklerini söyledi.

Bu kapsamda 30 Ağustos'ta valilik bahçesinde kutlama programı düzenleyeceklerini ifade eden Yiğit, uzun yıllar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde süren terör eylemleri ve bir takım faaliyetlerin halkın eğlence ile Atatürk'ün ilke inkılaplarından uzaklaşmasına neden olduğunu iddia etti.

Derneğin yeni yönetim kuru olarak bu konuda gerekli önlemlerini aldıklarını kaydeden Yiğit, 30 Ağustos günü sabah 08.00'den itibaren derneklerinin davetlisi olarak halkı kutlamalarına davet ettiklerini kaydetti.

Hükümetin demokratik açılımına tepki gösteren Yiğit, bundan 86 yıl önce Çanakkale'de, Kocatepe'de, Gelibolu'da şehit olmuş Kürt Ömer'in, Kürt Hasan'ın ve Laz Ziya'nın aslında bu vatan için kan döktüklerini ve Cumhuriyet'in kuruluşu ile beraber bu sorunun çözümünün kabul gördüğünü belirtti.

Yiğit, "Kürt sorunu diye bir sorunun olduğuna inanmıyoruz. Van'da, Hakkâri'de Kürt sorunu olduğu denilen bu bölgede herkesin çarşıya, pazara rahatlıkla gidip, esnafla Kürtçe konuşabildiği, devlet dairelerinde Kürtçe'nin anadil gibi iletişim aracı olarak kullanıldığı bir ortamda hangi açılımdan bahsedildiğini anlamıyoruz. Kürt açılımını terör örgütüne bağladığınızda bu bizim için birinci dereceden yanlış bir şeydir. Çünkü terör örgütü farklı bir şeydir, Kürt halkı farklı bir şeydir. Bebek katili bir örgütün bu bölgeyle özdeşleştirilmesi son derece yanlıştır. Bunu yapanlar tarih karşısında yıllar sonra bunun vebalini ödeyeceklerdir." diye konuştu.

Bazı insanları kandırarak 'burada Kürt sorunu vardır' demenin, bölgede yaşayan Kürt halkına en büyük ihanet olduğunu ileri süren Yiğit, bu durum ayrıştırmanın ana temel göstergesi olduğunu savundu.

Yiğit, "Bölge ikiye bölünmek istenmektedir. Bu bölgenin ikiye bölünmek istenmesi yarın batıda İzmirlinin 'sen Kürtsün ben Türküm' ayrışmasına neden olacaktır. Bugün gelinen nokta Sevr Antlaşması'nı hortlatmaktan başka bir şey değildir. Lozan Barış Anlaşması hiçe sayılmaktadır." şeklinde konuştu.

Bu açılımı, siyasilerin Seçim sonrası bir manevrası olarak gördüklerini dile getiren Yiğit, bunu, sadece Amerika'dan ve Türkiye'nin AB'ye girmesi için alınmış olan bir emirden ibaret gördüklerini kaydetti.

cihan



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,722 µs