En Sıcak Konular

MHP Lideri Bahçeli resti çekti

25 Ağustos 2009 17:54 tsi
MHP Lideri Bahçeli resti çekti MHP Lideri Bahçeli zehir zemberek bir açıklama yaptı.. Resti çekerek "Karar anı gelmiştir, herkes sathını belirlesin" dedi.

Kürt açılımı nedeniyle gerilen siyasette MHP Lideri Devlet bahçeli, iki gün aradan sonra yeniden bir yazılı açıklama yaparak herkesi karar vermeye çağırdı, hatları iyice keskinleştirdi.

MHP lideri Bahçeli "Durdurulmazsa ölümcül yaralar açar" diyerek herkesi sathını belirlemeye çağırdı: "Karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır" dedi.

BAŞBAKAN İMRALI CANİSİ İLE AÇILIMDA YARIŞIYOR

Açıklamada "Cumhuriyet'in varlığı bütünlüğü tehlike altında. Başbakan, İmralı canisi ile açılımda yarışıyor. Bölücülük için küresel destek aranıyor. Bu doğmadan ölen bir projedir" ifadeleri de yer aldı.

Başından beri Kürt açılımına "yıkım projesi" saptamasıyla yaklaşan Bahçeli, çok uzun ve detaylı; tarihi örneklere yer verdiği açıklamasında bu kez Amerikan projesi yerine "küresel operasyon" ifadesini kullandı ve şöyle dedi: "Türkiye’de öteden beri sinsice uygulanan küresel operasyonun son aşamalarına, işbirlikçi AKP iktidarının tam teslimiyete dayanan zihniyeti sonucu gelinmiştir."

İşte Bahçeli'nin açıklamasından satır başları:

HERKES TERCİHİNİ GÖZDEN GEÇİRSİN

"Yıkım projesinde hükümetle elele tutuşan işbirlikçi palikarya haricinde kalan ve önünü ve arkasını görmeden sürece sıcak bakanları bir kez daha ve iş işten geçmeden tercihlerini analiz etmeye davet ediyorum.

Herkesi devletimizin kuruluş felsefesinde, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti ortak paydasında, Türk Bayrağı altında buluşmaya çağırıyorum.

ARTIK KARAR ANI GELMİŞTİR, TAVRINI BELİRLEYİN

Bugün, hiçbir düşünce ve gerekçe bu milli sorumluluğun icabını yerine getirme misyonunun önüne geçmemelidir ve geçemez.

Artık karar anı gelmiştir. Herkes tavrını belirlemek zorundadır."

OSMANLI'NIN FETRET DÖNEMİ BENZETMESİ...

Ülkenin bir çöküşe doğru sürüklendiğini öne süren ve Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemleri benzetmesini yapan Bahçeli şu uyarıları yaptı:

- Durdurulamaması halinde, kapatılması asla mümkün olmayacak kadar ölümcül yaraların açılacağı ve geri dönüşün mümkün olamayacağı bir fetret dönemi AKP ile Türkiye’nin önüne konulmuştur.

OSMANLI'NIN SON DÖNEMLERİNDEKİ GİBİ

- Tekraren ifade ediyorum ki, bu gelişme Sevr’e boyun eğen, Mondros’u imzalayan son Osmanlı hükümetlerinin girdiği küresel sarmalın benzeridir.

- Gelişmeler devlet, millet ve ülke birliğinin bir yol ayrımına sürüklendiğini ortaya koymaktadır.

İKİ DİLLİ İKİ MİLLETLİ CAN ÇEKİŞEN DEVLETE SÜRÜKLENİR

- Bu karanlık gidişe son verilmezse ülkemiz önce iki dilli ve iki milletli can çekişen tek devlete; sonra çok dilli ve çok ortaklı bir federal devlet yapılanmasına doğru yol alacaktır.

- Sürati teslimiyetin dozuna ve hızına bağlı olarak değişecek bu aşamadan sonra ise Türkiye iki seçenek arasına sıkıştırılacaktır: Bunlardan birincisi; ayrı ayrı kimlik oluşturmuş ve milletten ayrılmış kardeşlerin ve coğrafyaların da birbirinden uzaklaştığı parçalanma ve küçülme sürecidir. Diğeri ise, küresel gücün öncelik vererek dayatacağı model olan Irak’ın Kuzeyi’ni içine alacak ve aşiret reislerini kucaklayacak şekilde çok devletli ve milletli konfederal Devlet yapılanmasıdır.

 internet haber



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,158 µs