En Sıcak Konular

'Apo'yu başımıza padişah yaptınız

25 Ağustos 2009 17:25 tsi
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Beyazıt Devlet Kütüphanesi girişinde bir vatandaşın ‘demokratik açılım’ protestosuyla karşılaştı.

Günay’a,’Apo’yu başımıza padişah yaptınız’ diyen 40 yaşlarındaki protestocuyu korumalar uzaklaştırdı. Protestocu bir şehit yakını olup olmadığının bilinmediğini söyleyen Günay, “Eğer öyle ise acısını paylaşırım. Yoksa ‘herhangi bir hükümet üyesi geliyor buraya, git de toplantısı sabote et’ diyerek gönderilmiş birisi midir? Bunu bilmiyorum ama bu tür yurttaşlarımız yanlış yönlendiriliyorlar” diye konuştu.

APO’YU BAŞIMIZA PADİŞAH YAPTINIZ?

Bakan Ertuğrul Günay, yönetmen Yücel Çakmaklı’nın cenaze törenine katıldıktan sonra Beyazıt Devlet Kütüphanesi’ne geldi. Kütüphaneye girişi sırasında “Bir şey söyleyebilir miyim?” diyerek Günay’a yaklaşan kişi, “Apo’yu başımıza padişah yaptınız” diye bağırdı. Tepki karşısında sessiz kalan Bakan Günay, kütüphaneye girerken, protestocu korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Kütüphanenin Müdür Vekili Süheyla Şentürk ve çalışmaları yürüten ekipten çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay, kısa bir süre sonra basın mensuplarına hem girişte gerçekleşen protesto hem de “demokratik açılım” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ARTIK ANALAR EVLATLARINI KAYBETMESİN

Kütüphane girişinde şehit yakını olduğunu söyleyen kişinin asılsız birtakım suçlamalarda bulunduğunu söyleyen Bakan Günay, “Son zamanlardaki demokratik bütünleşme çabamız çerçevesinde onların duygularını rencide edecek bir gayret içerisinde değiliz. Sadece aynı acıları daha çok ve daha başka insanlar yaşamasın, çocuklarımız artık gittikleri vatan görevlerinden bayraklara sarılı olarak dönmesinler ve başka birtakım analar da bilinmez sebepler yüzünden evlatlarını kaybetmesinler” dedi.

AF VEYA BAĞIŞLAMA GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK

Terör elebaşısına yönelik herhangi iyi niyetleri olmadığını ifade ede Günay, “Yeni arayışımız, af veya bağışlama gibi niyet ve gayretimiz katiyen yok. Biz herhangi bir kişiyi, siyasi partiyi, toplumsal grubu hedef almıyoruz. Bizim muhatabımızı baştan da söyledik, millet. Ben inanıyorum ki bu milletin tamamı, kardeşlik, dostluk istiyor. Türkiye’nin kaynakları bu uğurda akıp gidiyor ve tarihi eserlerimizde burada kaynak bekliyor. Topraklarımız yatırım, çocuklarımız iş bekliyor. Ben geçtiğimiz günlerde Hakkari’deydim benden hep iş istediler. Artık halkımız bunu istiyor. Hayatın karşısında dik durabilmek, onurlu bir iş bulabilmek istiyor ve hükümette bunu yapmaya çalışıyor.ö

TÜRKİYE KOL KOLA GİRSE MHP NE KAYBEDER

Bakan Günay, haksız bir biçimde ortamın gerildiğini ifade ederken, demokratik açılım projesinin bir başka ülkenin projesi olmadığını vurgulayarak, “Türkiye 25 yıldır süren bu kavgayı sona erdirebilse, bundan ne zararımız var? Türkiye’de artık çocuklarımızı düğün, bayram gibi askere göndersek. Başta yörelerdeki insanların çocuklarını gereksiz amaçlar için heba etmese. Türkiye kol kola girse, bundan MHP ne kaybeder, bundan CHP ne kaybeder? Ama bu toplumu germe anlayışını bir siyasetçi olarak anlamam mümkün değil” dedi.

ZORLA GÜZELLİK OLMAZ İYİLİKLE YAPIYORUZ

Sokağın tahrik edildiğini anlatan Günay, “Bu ülkede kim terör örgütü elebaşısına karşı iyileştirme çabası içerisinde? Biz yeni bir Cumhuriyet kurduk. Cumhuriyeti insan hakları standardını yükselterek, çoğulculuğunu, katılımcılığını yükselterek çağdaş bir demokrasiye dönüşmesi gerekiyor. Bizim anlayışımız yurtta barış, dünyada barış. Medyadan da rica ediyorum bu tür toplumu gerginleştirici tartışmaların, provokatif girişimlerin peşine düşmek yerine, yapmaya çalıştığımıza lütfen kulak verin.” diye konuştu.

KLİSELERİ CAMİYE ÇEVİRMEYE İHTİYACIMIZ YOK

Bakan Günay, çıkışta bir basın mensubunun ‘Silivri Ortaköy’deki bir kilise camiye dönüştürülüyormuş’ demesi üzerine “ Niteliklerini soruşturmak üzere prosedürün uygun ve tamam olup olmadığını soruşturmak üzere arkadaşlarıma yazı yazdım. Daha önceki mabetlerin yada başka inançların ibadet yerlerinin camiye dönüştürülmesine geçmiş yıllarda ihtiyaç duyulmuş olabilir ama şuan ihtiyacımız yok. Bu girişimin nereden kaynaklandığını öğreneceğim” dedi. Günay, “Sizin bakanlığınızdan izin alınması gerekiyor mu?’ sorusuna da “Evet” yanıtını verdi.

Hürriyet



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,383 µs