En Sıcak Konular

Kaçmaz'dan bir hamle daha

25 Ağustos 2009 14:16 tsi
Teknik takibe takılan dinlemeleri nedeniyle köşeye sıkışan Sincan hakimi Kaçmaz, Gül ve Erdoğan'dan sonra RTÜK hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri hakkında ''görevi ihmal ve görevi kötüye kullandıkları'' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna ilişkin dilekçe, Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu. Dilekçede, Sincan Adliyesinde Adalet Bakanlığınca yürütülen soruşturmayla ilgili çeşitli mahkemelerin ''gizlilik'' kararları bulunduğu hatırlatıldı.

Bazı basın yayın organlarında gizlilik kararına rağmen soruşturmaya ilişkin bilgi ve belgeleri içeren haberlerin yer aldığı belirtilen dilekçede, böylelikle ''soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği'' öne sürüldü.

RTÜK'ün, mahkeme kararlarına rağmen yayın yapan kuruluşlarla ilgili herhangi bir işlem yapmadığı ileri sürülen dilekçede, bu nedenle RTÜK üyelerinin ''görevlerini ihmal ettikleri ve kötüye kullandıkları'' iddia edildi.

Aynı şekilde Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan bir gün sonra tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek de RTÜK üyeleri hakkında "görevi ihmal" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Çiçek'in gerekçesi ise, kendisiyle ilgili "maksatlı ve gerçek dışı bilgiler içerecek şekilde" yayın yapan bazı televizyon kanallarıyla ilgili RTÜK'ün gerekli tedbirleri almamasıydı.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,959 µs