En Sıcak Konular

MHP: Başbuğ hükümetin açılımını bitirdi

25 Ağustos 2009 14:11 tsi
MHP: Başbuğ hükümetin açılımını bitirdi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, demokratik açılım projesinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamayla ''bittiğini'' savundu ve hükümeti uyardı.

Şandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orgeneral Başbuğ'un Zafer Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajı olumlu bulduklarını, ''malumun ilan edildiğini'' kaydetti.

TSK'nın yetkisi ve görevinin Anayasa'da, kanunlarda çok açık belirtildiğini ifade eden Şandır, ''Kanunların, tarihi misyonun yüklediği gereken duruşu Sayın Genelkurmay Başkanı ortaya koymuştur'' dedi.

''Üç tane yalan ortaya çıkmıştır'' diyen Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birincisi; bize göre bir yıkım projesi olan bu Kürt açılımı, demokratik açılım projesi, bir devlet projesi değildir. AKP'li Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün desteklemiş olması, bu projeyi devlet projesi, devlet politikası yapmaz, bu ortaya çıkmıştır. Bu proje, dış mihraklı, Sayın Abdullah Gül destekli AKP projesidir. Bize göre yıkım projesidir, bize göre ihanet projesidir.

İkinci yalan; bu projeye MGK'nın destek verdiği, tasvip ettiği ve devamını tavsiye ettiği yalanı da ortaya çıkmıştır. TSK, Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinin tartışılmasının bir özgürlük olmadığını ifade etmiştir. Dolayısıyla, AKP ve yandaşları tarafından, Kürt açılımı adı altında bir etnik kimliğin sorunlarının siyasi çözümünü amaçlayan bu proje, bu açıklama ile bitmiştir. Bu projeyi, buna rağmen devam ettirmek ısrarı, iddiası, bölücülük olur, bu kanunlarımıza göre suçtur, ülkemizin geleceği açısından da ihanet olur. Bu toplumu daha fazla germeye gerek yok, bu toplumu etnik sorunların siyasi çözümü amaçlanarak ayrıştırıp, cepheleştirip çatıştırmak ülkemizin geleceği açısından en büyük tehlikedir.

MHP olarak, Genel Başkanımızın, MGK toplantısından sonra yapılan açıklama karşısında sorduğu soruların cevabını bugün Sayın Genelkurmay Başkanı vermiştir. Bu cevap, Kürt açılımı projesinin sahiplerine de cevaptır. Dolayısıyla bu açılım bitmiştir. Bu açılımda ısrar etmek, milleti daha fazla germek, milleti daha fazla ayrıştırmak, ülkemizin geleceği açısından ihanet olacaktır.

Etnik temelde sorunları tartıştığınızda, bulacağınız her çözüm ayrışmaya sebep olur. Sayın Başbakan'ın ifadesi ile 36 tane etnik grup var. Türkleri de etnik grup sayması dolayısıyla bu sayının daha fazla olması gerekir. Bunları da sayacak olursanız, Türkiye bir çiçek bahçesidir. Bunları eğer siz sorunlu kabul eder, sorunlarının çözümünü siyaset üreterek bulmaya çalışırsanız, bu ülkeyi azınlıklar cehennemine dönüştürürsünüz. Bu ülkenin geleceğine karşı yapılacak en büyük ihanet de bu olur. İktidarı, Sayın Başbakanı, bu girdiği çıkmaz sokaktan geri dönmeye davet ediyoruz. Türkiye'yi daha fazla germeye, ayrıştırmaya hiç kimsenin hakkı bulunmamaktadır.''

aa



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,862 µs